Sibullillepeenar tuleb korralikult läbi kaevata, eemaldada umbrohujuured. Ettevalmistustööde käigus võiks mulda lisada ka komposti või sügisväetist. Viimane peaks olema mulla hulka segatud juba paar nädalat enne istutamist. Väetist võib lisada ka istutusvao või -augu põhja. Sel juhul tuleb enne sibulate paika asetamist lisada veel kiht mulda või liiva, mis takistab väetisegraanulite sattumist sibulakestade vastu.

Sibula istutussügavus sõltub sibula suurusest, suuremad sibulad vajavad sügavamat istutusauku, väiksemad madalamat. Parim on sibula kolmekordse kõrguse sügavus. Näiteks viie cm kõrgune sibul istutatakse 15 cm sügavusele. Sibulate vahekaugus valitakse samuti vastavalt sibula suurusele. Tulpidel võiks sibulate vahekauguseks olla 10-15 cm, nartsissidel 15-20 cm. Krookuse mugulsibulate vahekaugus võiks olla umbes 5-10 cm.

Aega juurduda

Istutatud lillesibulad peavad jõudma sügisel enne maapinna külmumist korralikult juurduda. Kõrgemat juurdumistemperatuuri ja seega varasemat istutust vajavad nartsissid. Nende istutamist alustatakse juba augustis. Mõnedel väikestel sibullilledel ilmuvad lehed juba sügisel. Selliste kobarhüatsindi- (Muscari) või linnupiimaliikide (Ornithogalum) sibulad ja septembris õitsevate sügislillede (Colchicum) mugulsibulad tuleks samuti võimalikult varakult maha istutada.

Tulbid ja hüatsindid alustavad juurdumist madalamal temperatuuril, alles 9º C juures. Sõltuvalt aastast on parim tulbiistutamise aeg septembri keskpaigast oktoobri alguseni. Tavalisel sügisel jõuavad ka pisut hilinenult istutatud sibulad siiski rahuldavalt juurduda. Väga hilja, oktoobri lõpus või isegi novembris istutatud sibulaid tuleks peenras korralikult katta lehtede või turbaga.

Kui aias on vesirotte või hiiri, aitavad sibulaid mõnevõrra kaitsta plastikust istutuskorvid. Samuti aitavad sibulakorvid vältida erinevate sortide segunemist ning hõlbustavad sibulate ülesvõtmist. Eriti sobilikud on need väiksemate tulbigruppide ja haruldasemate või hinnalisemate väikeste sibullillede jaoks. Süvend korvi paigutamiseks peaks olema pisut sügavam vajalikust sibula istutussügavusest. Korvi põhja panna enne sibulate asetamist mõni cm mulda.

Kui on karta pakaselist ja lumevaest talve, ei teeks paha sibullillede katmine turba, kerge kompostmullaga või lehtedega. Tundlikemaks võivad osutuda nartsissid ja hüatsindid, aga ka krookused.