Juhul kui viljapuu all on muld, saab väetise laotada pinnases kergesti ühtlaselt laiali. Murukamara olemasolul tehke aga pinnasesse noore viljapuu puhul 3-4 auku, suurema viljapuu ümber mitu korda rohkem, et väetis jõuaks juurteni terve võra ulatuses.

Viljapuude doping

Mati Narusk on õunapuid väetanud nii: ringikujuliselt tuleb ümber puu tüvest meetri kaugusele teha umbes 40 cm tagant kangiga augud (sügavus 25–30 cm) ja valada need ääreni täis kanakakaleotise lahust.

Kanakakaleotis: 40-liitrisesse pütti puistada umbes paar liitrit kanakakagraanuleid. Algul valada peale sooja vett ja segada aeg-ajalt läbi. Seejärel lasta peale külm vesi, mis jätta päevaks seisma -laagerduma.

Sellest kontsentraadist saab väetislahuse: suurde kastekannu segada üks liitrit leotist ning ülejäänud osa täita veega. Valada ümber puu tehtud augud täis.

"Olen sellist dopingut kasutanud lisaks kevadele ka suvel puude viljumise ajal," sõnab Mati.

"Universaalne kastmisväetis on vees lahustuv mikroelementidega täisväetis, mis sobib hästi noortele viljapuudele igal kastmiskorral suvisel põuaperioodil," räägib Enn Silberg Baltic Agrost.

Juulist oktoobrini kasutage sügiseseks kasutamiseks mõeldud aiaväetist.

Jaga
Kommentaarid