Murelihooaeg on lühike - praktiliselt kestab see vaid ühe kuu. Pikendada saab seda püüdes omas aias neid ise kasvatada, kuna Eestis hakkavad murelid valmima just siis, kui neid turult enam saada ei ole.

Murelite säilitamiseks on mitmeid viise, oluline on vaid see, et viljade seest tuleb alati kivid enne tallelepanekut eemaldada.

Murelitest võib keeta vähese suhkruga keedise, mis viib külmal talvel keele alla. Neist on võimalik teha toormoosi ning seda külmutada. Samuti on hea võimalus viljad poolitada, ning panna parajate portsudena sügavkülma tarvitamist ootama.

Moodsad toidukuivatid võimaldavad väga vähese vaevaga kodus puuvilju ja marju ning miks ka mitte köögivilju kuivatada. Neil seadmetel on olemas kasutusjuhend, kus on kirjas väga täpsed juhised erinevate viljade kuivatamiseks. Hea on teada, et kuivatatud puuviljades säilivad kasulikud omadused sama hästi kui külmutatutes. Kuivatamisel muutuvad niigi magusad murelid veelgi magusamaks: sel viisil saab mitmetest lemmikpuuviljadest valmistada tervisliku talvise vahepala, millest ka lapsed enamasti ära ei ütle.