Toestusmaterjalideks saab ära kasutada vanad, kuid tugevad roikad, õhukesed lipid ja tugevamad pajuvitsad (värsketega tasuks olla ettevaatlik, võivad kasvama minna!), mida kannatab nn punuda. Hästi sobivad ka spetsiaalsed kaubanduses saada olevad võred ja erinevad, kuid tugevad

nöörid, mis tugevamate postide vahele või seinale toestamiseks veetakse. Kui herned on kasvama pandud aia või põõsa lähedusse, pole lisatoestust vaja, seal on tal tugi kasvuks aia või põõsa näol olemas.

* Hernes nööridega postide vahel. Selle mooduse puhul peaks olema hernes külvatud ühe või kaherealisena. Rohkemate ridade puhul peaks ka keskele vedama nööri, et vältida lamandumist. Kahe posti vahe võiks olla umbes 2m, postid lüüa sügavale maasse. Postide vahele, väljapoole veetakse nöör järkjärgult vastavalt herne kasvukiirusele. Nööride vahekaugus võiks olla umbes 10cm.

* Hernes lippidest või pajuvitstest punutise vahel. Kui nööre veetakse hernele järkjärgult, vastavalt kasvamisele, siis lippidest või pajuvitstest punutis tehakse kohe valmis. Üsnagi töömahukas ja eeldab hea tugeva, kuid painduva materjali olemasolu. Lipid või pajuvitsad surutakse maasse diagonaalselt umbes 10-15cm vahedega. Nende vahele omakorda punutakse teistpidi diagonaalselt lipid selliselt, et moodustuks piisavalt tugev võrestik. Kui külv on olnud üherealine, piisab ühest võrest, kahe ja enama rea korral peaks võred olema kahel pool.

* Spetsiaalsed võred. Aianduskauplustes müüakse mitmesuguseid lillede toestamiseks mõeldud võresid, mida saab edukalt ka herneste toestamisel kasutada. Asetatakse herneste toestamiseks samamoodi, kui isepunutud võre.

* Hernes seina või kasvuhoone najal. Herneid ei pea kindlasti kasvatama peenral või avamaal, edukalt kasvab ta ka kasvuhoone, terrassi või maja seina ääres. Kuid ka seal on teda vaja toestada. Selleks võib kasutada võrestikku või nööre, mis asetada herneste ja seina vahele siis, kui hernel ilmuvad esimesed köitraod.

* Hernes hajukülvina. Kui hernes on külvatud hajusalt, saab teda toestada kimpudena. Selleks kasutatakse ära peenematest lippidest või pajuvitstest kimpu, mis ühest otsast on kokku seotud (meenutab sedasi püstkoda). Kimpe tehakse nii mitu, et kõik herned mahuksid üles ronima.