Suurema hulga sibulakoori saab säilima pandud sibulaid aeg-ajalt läbi sorteerides. Kuid neid võib kokku koguda ka ajapikku, nii nagu sibulaid parasjagu toiduks tarvitatakse.

Milline toon värvimisel saadakse sõltub kasutatavate sibulakoorte hulgast, sordist ja kasutatavast peitsist ning värvimise kestusest ja värvitavast lõngast. Suurem kogus sibulakoori annab tumedamaid toone, tumedam toon saadakse ka lõnga pikemal hoidmisel värvivedelikus.

Värvimiseks läheb vaja:
* 100 g villast lõnga
* 30-60 g sibulakoori
* maarjajääd (kaaliumalumiiniumsulfaat) 10-25% lõnga kogusest

Värvimiseks kasutada roostevaba või emaileeritud potti, mis oleks nii suur, et värvitav lõng sinna kenasti ära mahuks ning jääks ruumi selle vabalt liigutamiseks. Kord värvimiseks kasutusele võetud pott jäägu edaspidi vaid värvimiseks. Sama kehtib muude tarvikute juures, mida värvimisel kasutatakse.

Värvivedeliku valmistamiseks asetatakse sibulakoored keevasse vette ning kuumutatakse tasasel tulel tund aega, seejärel lastakse tund aega tõmmata ning saadud värvivedelik kurnatakse.

Sibulakoortega värvitud lõng
Värvivedelikku asetada eelnevalt pestud, kuid märg lõngaviht ning soojas vees lahustatud maarjajää. Tõsta vedeliku temperatuuri kuni 80º-90º -ni seda aegajalt segades. Segamine laseb lõngal ühtlasemalt värvuda. Jälgida, et lõng oleks täiesti värvivedelikus. Lõnga kuumutada (mitte keeta) tund aega värvivedelikus seda aeg-ajalt segades. Seejärel lasta värvivedelikul koos lõngaga jahtuda umbes 40º-ni. Lõngast pigistada (hea oleks kasutada kummikindaid) suurem osa värviveest välja ning lopudada soojas vees, kuni loputusvesi jääb puhtaks. Lõpuks asetada värvunud lõngaviht kuivama.

Kuna peale esimest korda jääb värvivedelikku veel arvestatav kogus värvi, võib seal teist korda lõnga värvida, tulemuseks on pisut heledamad toonid, kui esimesel korral.

Kui värvida lõnga koos sibulakoortega, jääb tulemus kirju. Kirju jääb lõng ka siis, kui kuumutamise ajal värvileent mitte segada.