Kuslapuult väga suurt saaki ei saa, aga selle eest on tema viljades suur C-vitamiini sisaldus, näiteks enam kui maasikates.

Marjad sobivad nii värskelt tarvitamiseks kui moosiks. Kirjanduse väitel võib mahla kasutada ka punase toiduvärvina.

Et söödav kuslapuu korralikult viljuks, istutage vähemalt kaks eri sorti põõsast, mis teineteist tolmendaksid, muidu võib saak jääda kesiseks.

Otsest noorendus- või harvenduslõikust põõsad ei vaja. Lõigake ära vaid need oksad, mis mingil põhjusel laiali vajuvad.

Istikuärides on kõige populaarsemad perekomplektid, kus juba kaks sorti on koos ühes potis.

Maasikvaarikas ja kännasmustikas

Maasikvaarikas oleks nagu vaarikas, aga samas ei ole ka. Oleks nagu maasikas, aga samas ei ole ka.

Maasikvaarika taimed kasvavad 50–70 sentimeetri kõrguseks. Ta on kasvukoha suhtes vähenõudlik ja külmakindel taim, kellel väga tugev juurestik. Vastupidav mitmesugustele kahjustajatele, kuid eelistab kasvamiseks vett läbi laskvat huumusrikast mulda. Tema viljad valmivad sama aasta võrsetel.

Aiapeenral saab kasvatada hariliku mustika sugulast kännasmustikat, populaarsust on kogunud tema sort ’Chandler’. Tal on märkimisväärselt suured magusad marjad, mis ka lõhnavad hästi. Võrreldes metsas kasvava sugulasega, kasvab ta hiiglaseks, nimelt kuni poolteise meetri kõrguseks. Kännasmustika marjad ei määri suud ega näppe siniseks.

Istutage kännasmustikas tuulte eest varjatud kasvukohale, kus on kergelt happeline pinnas. Arvestage, et kämmasmustikas ei talu seisva veega ala.

Ilusate õitega põõsaskirss

Kuna kuulsad jaapani kirsid ei taha meie kliimas väga hästi vastu pidada, siis sama ilusasti õitseb mai teisel poolel kahe meetri kõrguseks kasvav põõsaskirss ‘Carmine Jewel’, mis on lisaks dekoratiivsusele ka mõnusalt madala ja kompaktse kasvukujuga ning maitsvate viljadega.

Hapu kirsipuu on võrreldes magusa kirsipuuga kasvukoha suhtes vähenõudlikum. Ta eelistab kergemat lubjarikast pinnast. Istutamise ajal tuleb kasuks, kui istutusauku lisada natuke aialupja.

‘Carmine Jewel’ sobib istutamiseks vabakujulise hekina. Ta on isetolmleja.