1. Koht, kus istuda ja süüa ja mis ei ole kohvilaud elutoas. Korralik söögilaud, mis ei pea olema hiigelsuur, muudab külaliste kostitamise palju kergemaks. Sõpradega kvaliteetse aja veetmiseks on eriti heaks variandiks ümmargune laud ning söögilaua olemasolu avaldab head muljet ka vastassoole.

2. Mööbliga kokku sobiv kummut on hea investeering, mis väiksemas elamises sobib ka elutuppa ning suuremas magamistuppa. Kuid valida tuleks kvaliteetne kummut, kuna tõenäoliselt avatakse selle sahtleid kasutamise kägus miljoneid kordi.

3. Kui sul ei ole just eraldi tuba kontori jaoks, siis stiilne arvutilaud kodus on kindlasti asi, mille peaks soetama. Ning efektne laualamp on juba omaette disainielement.

4. Kallitesse voodilinadesse investeerimine on hea mõte, kuna need peavad kauem vastu ja, olgem ausad, spidermani voodipesu võiks jääda lapsepõlve.

5. Raamatukogu ei pea olema suur, kuid kindlasti ei tasu raamatuid peita, pigem jätavad nad omanikust hea ja haritud mulje. Sisekujundajad soovitavad tihtipeale riiulile raamatute vahele panna isiklikke asju, et tekiks kodusem tunne.

6. Tehnika peitu! Televiisorit ei pea välja viskama, see on ikkagi oluline asi, kui sõpradega on vaja korvpalli vaadata, kuid suured kõlarid ei ole küll enam moes. Et kodu ei muutuks tehnikastaabiks, siis oleks hea sisse tuua mõned disainielemendid: näiteks suur statement tugitool, modernne põrandalamp, maast laeni peegel vms.

7. Tavaliselt arvatakse, et luksuslikud vannitoad on naiste pärusmaa. Kuid ka üha enam mehi soovivad, et nende vannituba näeks esinduslik välja - et seal oleks suur peegel ja ühte värvi käterätikud ning miks mitte ka sama värvi hommikumantel.

8. Mõtle läbi oma kodu valguslahendused. Köögis võiks olla tugevam valgus, et näeks süüa teha. Magamis- ja söögituba ei vaja eredat valgustust, pigem õrna valgustust hubasuse loomiseks. Elutoas võiks valgus olla reguleeritav ja pisut eredam kui magamistoas, et näeks lugeda. Vannitoa valgustus peaks olema kõige eredam, et ei tekiks varje.

9. Tihtipeale ühest diivanist ei piisa, sest kui sõbrad külla tulevad, siis ühe diivani peale ennast mahutada võib olla ebamugav. Stiilne tugitool, padjad, tumbad muudavad sinu kodu stiilseks ja koduseks.

10. Too koju kunstiteoseid, riputa seintele ning ammuta neist inspiratsiooni.

Allikas: Acro Vara