Kaksiklinn tähistab oma 433. sünnipäeva, mille puhul täitub linnaruum sel nädalal kuni pühapäevani tiheda programmiga. Toimub hulgaliselt erižanrilisi kontserte, näituste avamisi, spordivõistlusi ja erinevaid lustakaid pereüritusi. Laupäeval peetakse ka populaarne Liivimaa laat Valga kesklinnas.

Tartu loodusfestival

Laupäevani vältav Tartu Loodusfestival kutsub sel nädalal väärtustama linnaloodust ja linna elurikkust. Toimuvad õpitoad, loodusretked, vestlusõhtud, loodusmängud ja palju muud huvitavat kogu perele.

Kirikute öö

Sel reedel enam kui 50 kirkus üle Eesti peetav Kirikute Öö pakub laiemale avalikkusele võimalust külastada kirikuid, saada rohkem teada nende kultuurilisest väärtusest ja tutvuda kristlusega muusika, kunsti, kohtumiste ja kogemuste läbi. Kogudused valmistuvad vastu võtma külalisi oma avatud kirikutes rikkaliku programmiga, mille hulgas on näiteks ekskursioonid või kontserdid.
  EELK Käsmu koguduse õpetaja Urmas Karileet kirikuväravas - külalised on teretulnud!

Külalised saavad ronida tornidesse või näha kirikutes kohti, mis tavaliselt ei ole avatud, näiteks kooripealsed, käärkambrid või krüptid.

Vaata kirikuid, mis oma uksed avavad, SIIT.

Seto talumuuseumi käsitööpäev

Seto Talumuuseumis peetakse laupäeviti teemapäevi ning sel korral toimub käsitööpäev. Seto naised on tuntud lahkete ja nobedate näppudega poolest. Käsitööpäeval saab vaadata, millega nad muuseumis tegelevad ning soovi korral ka ise mõne uue tehnika või nipi omandada.

Linnuse päev Haapsalus

Haapsalus laupäeval peetaval linnuse päeval saab kuulda kahuripauke, valada tina, mängida keskaegseid mänge, küpsetada lõkke peal vahvleid, tutvuda keskaegse rõivastuse ja elu-oluga.

Hiiumaa [eel]arvamusfestival

Sel laupäeval toimub Hiiumaal Suursadamas [eel]arvamusfestival, kuhu oodatakse kõiki osalema, et päev oleks täis värskeid ideid, uusi vaatenurki, mis inspireeriksid kaasa mõtlema, sõna sekka ütlema ning muutusi ise eest vedama. Tegemist on 11.–12. augustil Paides toimuva Arvamusfestivali tütarsündmusega.

Cyrillus Kreegi päevad Haapsalus

Tõnu Kaljuste poolt ellu kutsutud Nargenfestival on pikim ja mitmekesiseim suvine kultuurifestival Eestis. Nargenfestivali raames peetavatel Cyrillus Kreegi päevadel saab laupäeva õhtul Haapsalu toomkirikus Kreegi muusika kokku džässiga ning pühapäeval esitatakse kuursaalis rahvalikke laule Kreegi seades.

Naboikapäev

Naboika on traditsiooniline pakuga trükitud kangas, ka trükipakk. Peipsimaa külastuskeskuses saab pühapäevasel Naboika päeval kuulda kanga trükkimise ajaloost, ise kangaid teha ning trükipakke meisterdada.

Tamme talu ürdiaia lahtiste uste päev

Pärnumaal asuvas Tamme talu maitse-, lõhna- ja ravimtaimede kollektsioonaias kasvab põnevaid taimi igast maailma nurgast ning traditsiooniks on saanud iga-aastased lahtiste uste päevad juuni teisel laupäeval.

Sel korral toimuvad kell 11 ja 13 ürdisõpradele põnevad jalutuskäigud, kus perenaine tutvustab huvitavamaid ja uuemaid taimi oma kollektsioonis, avatud on aiakohvik ja talupood ning müügil on kõige suurem valik erinevate ürtide istikuid.

Hea Toidu Festival – Grillfest

Tasuta sissepääsuga grillfest peetakse reedel ja laupäeval Pärnu looduskaunil Vallikääru aasal. Mõlemal päeval pakuvad head ja paremat 300 toidupakkujat Eestist ja välismaalt. Toimuvad Eesti Toidulaat, üleriigilised kalapüügi ja toiduvalmistamise suurvõistlused ning laste rõõmuks suur ja sisukas mängumaa. Erinevatel lavadel esinevad head artistid ning mõlemad festivalipäevad lõpetab võimas ilutulestik.

Allikas: Puhka Eestis