Jubedalt on rassimist ja ka tühja rapsimist olnud ja oi, milline kergendus saab aasta lõpp olema!

Kuu toob ka üllatusi. 20. detsembrist algab osadele meist juba uus aasta. Nii palju uut juhtub. Uued inimesed, uued kohad, uued kohtumised, elu läbi uue pilgu.

Just seda viimast on enamuse pilkudes - elu läbi uue pilgu.
Vaatame üllatunult elutoa diivanit ja imestame, et kas see on alati seda tooni olnud, et kas tõesti nii kirgas …

Vaatame üllatunult vestluspartneri silmadesse ja avastame, et ei teadnud teisel nii rohelisi silmad olevat, sellised täitsa-täitsa rohelisi …

Vaatame ennast peeglist ja avastame, et oi, kas mul on ammu juba nii hea jume ja siidine nahk, kas ma ka varem olin nii sale, kas mu juuksed on juba ammu nii terved, millal need sügavmustad kotid mu silme alt kadusid jne.

Komplimente mahub jõuluaja sisse ohtralt. Siiraid ja südantsoojendavaid, ausaid ja helgeid.

Me oleme terve aasta omaette rassinud ja toimetanud, kedagi teist suurt märganud polegi. Nüüd hakkame märkama ja nii need komplimendid ka tulevad. Oleme kõik tublid olnud ja enesega kõvasti tööd teinud, nüüd on aeg vilju nautida.

Aasta viimastel ja uue esimestel nädalatel saab sõprus paljude jaoks uue tähenduse.

Sõbra õlg, sõbra toetus, sõbra ustavus ja ausus. Hindame sõpru ja sõprust oluliselt rohkem kui seni.

Mõistame, kui oluline on omada üht head sõpra, kes on vajadusel aus, sügavuti aus, ja kes vajadusel roomab sinuga ka läbi elumuda rööbaste, mõistes sinu hirme ja toetades sinu püüdlusi.

Lõpetuseks kirjutan samad read, mis ka kolm aastat tagasi: ratsionaalsus ja kaine meel on meile igapäevaelus väga vajalikud, aga samavõrd vajalikud on usk imedesse ja headusesse. Toogu detsember teile kõigile tasakaalu nende kahe äärmuse vahel!


Evelin Liiva on Eestis avanud neli Väikese Ingli nime kandvat poekest, kus müüakse eelkõige kõiksuguseid kivikesi ja neist tehtud ehteid, mis inimesele uskudes jõudu annavad. Lisaks veel lilli ja raamatud, heliplaate, looduslikku kosmeetikat, viirukeid ja muud.

Poe Facebooki lehekülje austajad aga saavad iga kuu eel või alguses Väikeselt Inglilt sõnumi, mis on märksa pikem ja sisukam kui horoskoop ajalehesabas.

Evelini ja Väikese Ingli lugu saate lugeda 2015. aasta detsembrikuu Maakodust.