- Puistake peenramaale komposti ja kaevake muld läbi. Eemaldage ka kõik püsiumbrohtude juured.

- Kaevake läbi viljapuude ja marjapõõsaste alused, see aitab tõrjuda ka kahjureid, sest mulda talvituma pugenud pahategijad satuvad sügavamale ja hukkuvad.

Aedniku oktoobritööd

- Korjake kokku ning viige kompostihunnikusse kõik püsilillede ja köögiviljade surnud pealsed, nii väldite haigustekitajate-kahjurite levimist aias. Haigustunnustega taimejäätmed põletage.

- Pange ümber noorte viljapuude tüvede tüvekaitsespiraalid, et kaitsta neid talvel jäneste, pakase ning kevade poole päikese eest.

Taimede talvekatted

- Istutage pottidesse peterselli ja sellerit. Hoidke potte püsivate külmadeni kasvuhoones, siis tooge tuppa aknalauale, et saada talvel värsket rohelist.

- Hakake varuma vahendeid, millega kaitsta talve- ja külmaõrnu taimi: traatvõrku, nööri, toikaid, veekindlaid katteid ja klaastahvleid taimede katuseks, kuuseoksi, õhkkuiva turvast, pakasekangast. Pange hoiule kuivi puulehti, mis on parim soojustusmaterjal.

- Ostke mürksööta ja alustage hiiretõrjet, et nende arvukust talveks piirata.

- Viige ulualla aiamööbel, puit-esemeid õlitage enne hoiulepanekut.

- Kinnitage hoolikalt ronitaimed. Kui pikki oksi pole võimalik toestusele köita, lõigake need lühemaks. Eriti oluline on see ronijuurtega kinnituvate taimede, näiteks roniva hortensia, puhul. Talvetuuled võivad sellistest okstest sakutama hakates terve taime maha rebida.

- Kontrollige võimalike ummistuste vältimiseks üle kraavid ja drenaažikaevud. Tühjendage veest aias olevad kastmissüsteemid ning jätke kraanid avatuks. Kui aias on liigniiskeid alasid, millest soovite vabaneda, kaevake sinna imbkaev.

- Vaadake üle oma kiviktaimla ning eemaldage sealt kõdunenud taimeosad. Täitke eriti niiskusõrnade taimede (näiteks leviisia) alused peene kruusaga, et sinna ei koguneks vett.