Tulevase elutoa põranda lammutamisel ei ilmnenud tagasilööke ega negatiivseid üllatusi. Põrandaalune pind oli suhteliselt kuiv, vanad põrandatalad korralikud ning kusagilt ei paistnud ka hallitust. Põrandatalade vahe oli siiski liialt suur ning nagu allolevalt pildilt näha, sai paigaldatud päris suur hulk lisatalasid.

Lisa põrandatalade paigaldamine võttis kahe-mehe meeskonna puhul aega ühe tööpäeva.

Edasi läheb töö juba päris kiirelt – esimese kihina saab põrand tuuletõkke, seejärel soojustuseks kahes kihis 100mm + 100mm kivivilla ning selle peale läheb 22mm PLP (puitlaastplaat) põrandaplaat. Nüüd jääb põrand ootama veel kaht viimast kihti: põrandakütte alusplaati ja parketti. Põrandakütte alusplaatidest saame anda parema ettekujutuse siis, kui töö sinnamaale jõuab ning pildid illustratiivseks toeks on.

Soojustus ja põranda alusplaadid ilmusid tulevasse elutuppa samuti üpris kärmelt – pooleteist tööpäeva jooksul.

Siin ta on – esimese toa nn must põrand on valmis! Nüüd saab seda tuba kasutada ehitusmaterjali hoiustamiseks ning ühtlasi kasutada pinda ka kreissae-ruumina. Kohe-varsti saab elutoa lakke lõigata ka augu, kust tulevane trepp üles hakkab minema.

Läheb tarvis vaid veidike kujutlusvõimet, et näha end selles toas diivanil lesimas või trepist üles teisele korrusele kõndimas. Ega see aeg enam väga kaugel polegi …



“An empty room is a story waiting to happen, and you are the author.”
(“Tühi ruum on lugu, mis ootab oma järge ning sina oled selle autor”)
Charlotte Moss