Valgejõe Veinivilla sortimendis on praegu viis veini: Roheline rabarberivein 2013, Kuldne mirabellivein 2013, Valge õuna-ebaküdoonia vein 2013. ja 2014. aastakäik ning Punane arooniavein 2014.

Koduveinid

Valgejõe Veinivilla esitles oma veine ka eelmise nädala lõpul Tallinnas toimunud Eesti sommeljeede veinimessil, kus veinid pälvisid mitmete Eesti köögiga tipprestoranide sommeljeede tähelepanu. „Et eestimaised toiduained ja köök on hetkel väga trendikad, siis soovivad restoranid oma külastajaid üllatada ka omanäoliste eestimaiste veinidega,“ räägib Kuuler. 

Samuti innustab koduveinitegijaid kohalike käsitööõllede pruulijate märkimisväärne edu. Tarbijad on mitmekesise maitsebuketiga väiketootjate õlled hästi omaks võtnud. Samamoodi arendavad ka kvaliteetsed koduveinid tarbijate maitsemaailma.

Lisaks Valgejõe Veinivillale omavad veinide ametlikku müügiõigust ka Räpina Loomemaja ja Otepää veinimeistri Jaak Eensalu veinid. Räpinas valmistatakse veini pihlakast ja õunast, Eensalu aga kasvatab viinamarju ja valmistab veine kodumaisest viinamarjast.

Kuna väiketootjate veinipartiid ei ole suured, siis müüaksegi neid veine kas restoranides või kohalikes turistidele orienteeritud ning kohalikke käsitöid, toiduaineid või muid kaupu müüvates ärides.

Kui näiteks mõnes turismitalus tehakse veini, siis kehtib neile leevendatud nõuetega aktsiisilao nõue - veini tohib teha ja pakkuda ainult oma talus, pudeliga kaasa müüa kellelegi ei tohi. Aktsiisi maksma peab ikka ja kõiki muid kohustusi samuti kandma.