“Praktikas on neid nõudeid keeruline täita ilma ise taastuvenergiat tootmata,” lausus Tammest. “Seepärast otsustasime alustada koostööd kodumaise päikesepaneelide tootjaga SolarStone, et aidata nii uute kui ka olemasolevate majade energiatarbimist vähendada. SolarStone’i päikesepaneelid sobivad visuaalselt meie katusekividega ja toodavad valgel ajal isegi pilves ilmaga elektrienergiat, mida saab kasutada majapidamises oma tarbeks või siis müüa elektrivõrku.”

SolarStone’i tegevjuhi Silver Aedniku kinnitusel on uue lahenduse eeliseks see, et päikesepaneelid paigaldatakse katuse sisse, mitte katuse peale. “Tänu sellele ei vaja need kalleid kandureid, mis lõhuksid maja välisilme arhitektuurse terviku,” rääkis Aednik. “Integreeritud paneelide kasutamine vähendab katusekivide materjalikulu uue katuse ehitamisel. Kivikatuse traditsiooniline vastupidavus ja eluiga ei vähene, kuna meie päikesepaneelid on ilmastiku- ja löögikindlad.”

SolarStone'i tootevalikus on nii laineliste kui ka siledate kivikatustega ühilduvaid päikesepaneele, mis sobituvad hästi betoonist ja savist katusekividega. Paneelid kinnitatakse standardse sammuga roovituse külge, katusekonstruktsiooni tugevdamine ei ole vajalik. Lisaks pakutakse täislahendust, mis hõlmab invertereid, kaableid, elektrivõrguga liitumiseks vajaliku dokumentatsiooni ja projekti koostamist ning paigaldust. Päiksepaneelide soetamist väikeelamutele toetab ka Kredex.