Suur osa köögimööblist on toodud Ikeast. “Selle kokkupanemine oli muude tööde kõrval lausa lust,” meenutab Tiina. Ruumi keskel on köögisaar, kus on lahedalt ruumi salatimaterjali hakkida või pärmitainast rullida. Sahtlite rohkus ei lase millelgi vedelema jääda.

Paneb imestama, et köögis ei näe ühtegi potti ega panni. Saladus saab paljastatud, kui Tiina avab pliidi kõrval asuva ukse. “Majas on kaks ruumi, milleta mina kodu ette ei kujuta – need on sahver ja majapidamisruum,” räägib noor perenaine.

Sahvris ripuvadki potid-pannid, on suur sügavkülmik, jäätisemasin, mikrolaineahi, leivaküpsetaja, röster ja võileivagrill – kõik käepärast. Teisel seinal on riiulid talvevarudega – moosid, kompotid, mahlad. Sahver on parajalt jahe ka suvel.

Sahvri otsasein on retseptide päralt, see on parajasti täiendamisel.

Majapidamisruumis on pesumasin ja -kuivati, triikimislaud ning siia saab tõsta silma alt ära nii triikimist kui ka parandamist vajavad pesu ja rõivad. Väikeste nagide otsast leiab tüdrukute patsikummid ja muu nippe-näppe, mis muidu kipub kaduma.

Selle ruumi aken avaneb õue. “Triigin ja hoian samal ajal silma peal hoovis toimetavatel lastel,” räägib Tiina.

Pikemalt saad elust-olust Tarto talus lugeda jaanuarikuu Maakodust, kas digiverisoonist või paberajakirjast, mille leiad ajakirjanduse müügilettidelt.