Heledates toonides sisekujundus mõjub jaanuari halli ilmaga kutsuvalt helgena ja erakordselt terviklikuna. Lähemal uurimisel selgub, et sisekujundaja abi pole selles kodus kasutatud. Sandra ütleb, et neil on tööjaotus – tema kujundab ja Cristian viib plaanid ellu.

Milline näe välja kodu süda ehk köök?

Uus puudega köetav pliit on loomulikult parim pannkookide tegemise koht, selle kõrval on suur puuhalge täis korv. Pliidi karniisil ja soppides on koht kuumuskindlate nõude paigutamiseks. Sandra ütleb, et puuküttega pliidil toidu valmistamine on mõeldav vaid külmal talvepäeval, sest selle ees seistes hakkab hirmus palav.

Silm tabab meeleolukaid ja rõõmustavaid aksessuaare. Ühed auväärsemad on ainsal palkseinal, nendeks on Sandra vanaemale kuulunud vanad Langebrauni vaagnad. Verandale viiva ukse kõrval seinal on väike ­meeldetuletustahvlike, mis on pidevalt kasutuses. Sellelt mustalt tahvlilt leiab tujutõstvaid sõnumeid. Meie sealviibimise ajal oli sinna kirjutatud “Tere, ilus uus päev!”.

Söögilaud on, nagu taludes ikka, heegeldatud pitskardinaga akna all. Tihti nähakse siin istudes aknast metskitsi ja jäneseid.

Pikemalt saad Paemurru talust, mis suvilast koduks muutus, lugeda veebruarikuu Maakodust, olgu siis digivariandist või ajakirjast. Viimase leiad ajakirjanduse müügilettidelt.