„Enamasti oleneb lumelabida efektiivsus sellest, millist lund on vaja sellega eemaldada. Praeguse kerge aga suure hulga lume puhul on parimaks abiliseks lumesahad, ehk laiad lumelabidad, mis on tõhusad just kerge lume lükkamiseks ning võimaldavad eemaldada lund ühe korraga suuremalt alalt,“ rääkis Teets.

Sulailmaga muutub lumi raskemaks ning lükkamise asemel peab seda hakkama labidaga tõstma. Seetõttu peaks labidas vastama omaniku mõõtmetele.

„Sobivat lumelabidat peab olema mugav kasutada – see on õige pikkuse, raskuse ja suurusega. Pikal inimesel võib lühikese varrega labida kasutamine kaasa tuua seljavalud ning lühike inimene ei saa pika labidaga rakendada piisavat jõuõlga. Liiga suur labidas väiksema inimese käes võib osutuda lume tõstmisel liiga raskeks ning liiga väike labidas tugevamal inimesel teeb lihtsalt töö aeglasemaks ja ebaefektiivsemaks,“ tõdes Teets.

Kui soovitakse osta lumelabidat, mis aastaid vastu peaks, tasuks valida kvaliteetsemate lumetööriistade hulgast.

„Kvaliteetsed labidad on küll kallimad, kuid need on valmistatud vastupidavatest materjalidest, on tõhusad ja mugavad kasutada ning peavad vastu aastaid,“ kinnitas Teets.

Lisaks hoovis või tänaval lume lükkamisele on lume rohkusega hädas ka autoomanikud.

„Kauplustes on müügil ka spetsiaalsed autolabidad, mis mahuvad auto pagasiruumi ning millega on mugav näiteks autorataste eest lund eemaldada või lumme kinni jäänud autot välja kaevata,“ soovitas Teets.