Toomas Lunge: kui on vähegi aega, tuleb Emajõel käia

Esmakordsele Tartu külastajale soovitab muusik Toomas Lunge külastada Eesti Rahva Muuseumit. Suvisel ajal armastab muusik ise hoida vee lähedale, kas niisama ilma ja vaadet nautida või kala püüda ja paadiga sõita.

Hommikune udu Tartus

Andres Dvinjaninovi lapsepõlvesuved möödusid Elvas

Näitleja ja lavastaja Andres Dvinjaninovi sõnul on Elva enneolematult vaikne ja puhas paik. Dvinjaninov soovitab käia Tartumaa looduses: külastada liivarandu, matkaradu, soosid ja ümberkaudseid järvi.

Lõpuks võiks kõik jõuda ringiga Tartusse, kus on võimalik nautida Emajõe suveteatrit.

Anne Veesaar ja kustumatud mälestused

Valgast pärit näitleja ja produtsent Anne Veesaar toob Veesaar oma kodukohast rääkides õhinaga välja paigad, millega tal endal on mitmeid mälestusi.

Vaadata ja külastada soovitab ta Taagepera lossi, kus tema vanaema oli kunagi peakokk, ja Otepääle sissesõidul asuvat National Geographicu kollast raami, millest avanevat vaadet nautis Anne juba enne selle paigaldamist väikse tüdrukuna.

Adeele Sepp: Tõrva on suvituspealinn Pärnu väike õde

Ugala teatri näitleja Adeele Sepa jutu järgi võiks Tõrva võtta kokku kahe sõnaga: järved ja sillad. Öeldakse, et Tõrva ümber on viis järve ning Adeele kirjelduste põhjal on need kõik väga erinevad: soe nagu supp, külmad allikad, heleroheline laguun.

Mitmed ripp- ja kaarsillad annavad võimaluse nautida ilusat vaadet jõele või hetkeks istuda ja puhata.

Tõrva Loits 2013

Marje Metsur: Võrumaal on vähemalt 30, kui mitte 300 avastamist väärt kohta

Tõelise Võrumaa patrioodina on näitleja Marje Metsur uhke värskelt korda tehtud Võru linna rannapromenaadi üle, mida soovitab kindlasti oma silmaga näha ja mõnus jalutuskäik seal veeta.

Võru ümbruskonna avastamiseks on tal samuti mitmeid häid soovitusi. Loe lähemalt Marje Metsuri lemmikpaikadest Võrumaal.

Ain Mäeotsal on lugusid ja legende Võrumaast kuhjaga

Lavastaja Ain Mäeots teab Võrumaal rääkida mitme paiga ajaloost ja salapärast. Piirkonda sattujatel soovitab ta kindlasti külastada kilomeetrite pikkust Kütiorgu, kus on säilinud Põhjasõja eel ehitatud müürijäänused.

Vaatamist ja imetlemist väärib ka Eesti oma Brooklyn Bridge, mida meenutab Tamula järve kaldalt Roosisaare poole viiv rippsild, mis on ka Eesti pikim.

Indrek Kalda ja Eesti kõrgeim mägi

Jõudes esmakordselt Võrumaale, soovitab muusik Indrek Kalda seada sammud kohe Haanjasse. "Kui tahad pilvepiirilt alla vaadata, siis tuleb ikka Munamäe vaatetorni minna," soovitab Kalda.

Puhkepausiks ja kosutuseks tasub läbi astuda pubist Õlle 17, kus Kalda on musitseerinud lapsepõlvest kuni tänaseni.

Indrek Taalmaa ja müstiline Viljandimaa

Viljandimaalt pärit näitleja Indrek Taalmaa tutvustab mitmeid looduskauneid kohti, millel kõigil oma lugu. Näiteks teab Taalmaa rääkida, et imetlusväärselt läbipaistva veega Siniallikate veel on tervendav toime.

Kauneid ja salapäraseid kohti looduses on Viljandimaal veelgi, samuti soovitab näitleja Viljandit külastades üle vaadata maailma suurima Ekseko sigala. Loe, milliseid kohti veel soovitab Indrek Taalmaa Viljandimaal külastada.

Viljandi lossimägede nõlvale toodi suveks 27 lammast

Priit Pius ja veinipealinn Põltsamaa

Põltsamaa on tuntud oma veinijookide poolest. Sealse looduse avastamiseks soovitab Linnateatri näitleja Priit Pius kasutada keskkonnaameti loodud abimeest www.avastusrada.ee, mille abil saab mängida orienteerumismängu.

Sattudes Kuningamäe terviserajale, tasub haarata kaasa discgolfi kettad, sest mängida saab kümnel rajal.

Martin Algusega Oskar Lutsu radadel

Kes ei teaks Oskar Lutsu raamatuid ja nende järgi tehtud filme nagu näiteks ,,Kevade''? Nende lugude sünnikohta Palamusele kutsub külla Jõgevamaalt pärit stsenarist ja näitleja Martin Algus. Lisaks pakuvad ümberkaudsed paigad nii kultuuri, ajalugu kui ka mõnusaid puhkamisvõimalusi. Näiteks Kuremaa alevik, kus sobiv järv ujumiseks või vesirattaga sõitmiseks ning mõisaloss koos kauni pargiga.

Jalmar Vabarna: Värska on tilluke, kuid avastamist küllaga

Muusik Jalmar Vabarna kutsub Värska külastajaid Seto talumuuseumisse, kus näeb vanaaegseid tööriistu ja käsitööd, ning setupärast kööki, mille nimeks Tsäimaja. Tulles nädalavahetuseks, tasub võtta puhkusepakett Värska veekeskusest, kus ainsana Eestis saab mõnuleda mineraalvee-mullivannis.

Allikas: Puhka Eestis