Kuid lõõgastava spaa-hõngulise puhkehetke saad endale ka oma isikliku vannitoa seinte vahel korraldada. Selleks, et vannituppa astudes ei peaks eelpool mainitet filmiklassikat tsiteerides „Kurat, jällegi see sama sara!“ hüüatama, võta ette üks värskenduskuur nii vannitoale kui iseendale. Väike nauding kulub ju igasse päeva ära, eriti talvel, kui väljas läheb nii vara pimedaks, et mõni meist päevavalgust ei näegi – hommikul tööle tormates on õues pilkane pimedus, õhtul ülemuse pilgu alt pääsedes jälle sama lugu!

Loo mõnus õhkkond

Esmalt vaata vannituba hindava pilguga üle ja korja kokku kõik spaa-meeleolu rikkuda võiv üleliigne kraam – tead küll, laste lugematud vannimänguasjad, kellegi mustad sokid ja muu trini-träni. Iga asi tema õigele kohale, natuke kraamimist ja siis saab juba mõnusamate toimetuste juurde liikuda.

Pane vanni äärele või dušinurga kõrvale riiulitele küünlad, erineva suuruse ja värvigammaga, et üldpilt liiga sümmeetriliseks ja steriilseks ei muutuks. Enne kui Aphroditeks kehastuma hakkad, seo oma lehvivad lokid kenasti kinni ja jälgi, et küünlaleek kogemata kiharatesse ei satuks – pärast on häda ja õnnetust rohkem kui rubla eest ning spaa-mõnud pikaks ajaks unustatud.

Teiseks, otsi kapist välja need ilusad suured rätikud, mis sa spetsiaalselt külaliste/paremate päevade/ämma-äia jaoks kõrvale panid ja kui sul selline tagavara puudub, on aeg investeerida iseendasse ning soetada koju paar kvaliteetsest materjalist saunalina. Et oleks nagu filmis. Või päris-spaas.

Paha ei tee ka uus hommikumantel – nii mõnus on kuuma vee alt tulles end pehmesse kangasse mässida ning lisaks tänad end selle ostu eest ka puhkepäeva hommikutel. Tass kohvi, laupäevane ajaleht ja enda jaoks võetud aeg. Ka uues uhkes hommikumantlis mööda kodu ringi patseerimine on mõnus, sest on nädalavahetus ja kuskil pole kirjas, et peaksid end enne lõunat korralikult riidesse panema.

Looduslikud abimehed

Kreemid-totsikud ja kõikvõimalikud iluvidinad on sul juba nagunii vannitoas ootel, aga kui juba uuenduskuuriks läks, siis lisa oma ilurutiini miskit, mida sa varem proovinud pole.

Eriti popid on praegu kõik ise kokku segatud maskid-võided-kreemid-õlid, mis on kordades soodsamad kui poest ostetud kraam ning kindlasti ka tervislikumad ja puhtamad. Kui kahtled, kas sinus on piisavalt Kunksmoori või Metsamoori, siis ära karda - lihtsamate retseptidega saab igaüks hakkama.

Ja muidugi ei tohi ära unustada muusikat. See on vajalik kahel põhjusel – esiteks aitab hingepaitav lauluviis õiget meeleolu luua, teiseks saab muusika kõvemaks keerata, kui õhtusööki ootav abikaasa või kärsitud lapsed vannitoa uksele prõmmivad ja sind spaa lummusest välja rebida püüavad.

Tegelikult muidugi on hea mõte jätta spaa-tunnid hoopis sellele ajale, kui lapsed juba voodis on, abikaasa aga kutsu vannituppa kaasa, tahab temagi ju pärast rasket tööpäeva pai ja tähelepanu saada! Jagatud rõõm on kahekordne rõõm ja lisaks teadis vanarahvas ka seda rääkida, et kui kord nädalas endale ja kallimale üks ühine romantiline õhtu lubada, jätkub abieluõnne vähemalt kuldpulmadeni.

Allikas: Textelle.ee