1. Pottide kaaned

Kindlasti on ka teiega juhtunud nii, et kui üritate kapist ühte potikaant võtta, kukuvad laviinina teised järele. Seda saab lihtsa nipiga vältida.

Pange oma kapiustele konksud, kuhu peale saate potikaaned toetada. Samuti võite panna kappi nõuderesti, kuhu vahele kaaned pista. Nii pole teil potikaaned kapis laiali ja ei tekita tohutut segadust.

2. Ahjuplaadid, küpsetusnõud ja vaagnad

Suurimad köögitarvikud, millele koha leidmine on alati paras peavalu. Tihti pannakse neid kappides üksteise otsa, kuid see võib samuti kukkumislaviine tekitada.

Selleks, et seda vältida kasutage pingutusvardaid või väiksemad pulgad. Looge neist pikkupidi sahtlid, kuhu vahele saate nõud pista. Saate ahjuplaadi võtta ilma laviini tekitamata!

3. Köögikombain koos oma osadega

Köögikombain on oluline asi kodus, kuid sellega kaasneb tihti segadus. Ikka juhtub, et mõni vajalik osa on kadunud või kõik asjad ei mahu kappi.

Selleks et teie leiaksite kõik osad kiiresti üles ja need oleks alati ühes kohas, kasutage magneteid. Just, neidsamu magneteid, mida nugade seinal püsimiseks kasutate. Nii saate lisaterad kleepida kapi seinale või uksele ja need on alati ühes kohas.

4. Küpsetuspaber ja alumiiniumfoolium

Tavaliselt võib leida selliseid asju sahtlitest, kuid mis saab siis kui enam ruumi pole?
Kasutage ära pabersalvrätikute hoidjat või leiutage konksust ja puidustüüblist rullihoidja.

Hoiate kokku ruumi ja saate asja kiiresti, suurema vaevata kasutada

5. Lastenõud

Peredes, kus on väikesed lapsed, on suure tõenäosusega ka lastenõud. Kapis, kus on tavalised nõud, võtaksid need palju ruumi ning kuna neid läheb päeva jooksul tihedamalt vaja, peaksid need olema kiiresti kättesaadavad.

Hoidke kapis nõuderesti, kus saate hoida just lastenõusid. Nii on need teistest nõudest eraldi ja koha kasutamiseks valmis.

6. Maitseained

Pole midagi hullemat kui maitseainetele mõeldud kapp, kus juba enne otsimist on suuretõenäosusega segadus. Selleks et kapis säiliks kord, peaksid olema maitseained purkides ja toosides, kuhu peale on märgitud, mis seal sees on.

Kapist parem lahendus oleks sahtel, sest nii on teil laiem ülevaade, millised vürtsid end kodus peidavad.

Maitseainetele mõeldud sahtel.

7. Söögiriistad

Oleme harjunud nägema söögiriistade jaotussahtlit sirgena, kuid tasuks proovida ka diagonaalselt. Diagonaalis sahtlijaotus annab suurema paindlikkuse ja ruumikasutuse. Ilmselt saate sellist asja ka poest osta, kuid selle ehitamine on samuti jõudumööda.

8. Pannid

Kui teil on kodus rohkem kui üks pann, siis teate, et nende kapis hoidmine on paras tüütus.

Üksteise otsas pannid võivad välispindu kriipida ja isegi lõplikult ära rikkuda. Selleks et sellist probleemi vältida, pange pannide vahele paberrätikuid.

9. Puhastusvahendid


Köögivalamu alla peidetud puhastusvahendid võivad kiiresti sassi minna. Looge endale sinna oma riiul, kuhu külge saate pihustipudelid nende päästikutega riputada. Nii hoiate alumise osa puhtana ja saate sinna panna asju, millel puudub riputamise võimalus.

10. Köögirätikud


Köögirätikuid kulub igal perenaisel palju ja tihti on selleks eraldatud lausa eraldi kapp. Kapis virnas olevad rätikud püsivad paraku seal ainult seni kuni minnakse võtma järgmist rätikut.
Et rätikutesüsteem oleks korras, tuleks kasutada maailmakuulsa Maria Kondo viisi: Voltige rätikud kokku ja pange need sahtlisse järjest. Ärge pange neid üksteise otsa. Maria Kondo viisiga saate sahtlisse luua lausa mustreid.

Maria Kondo viis