• Selleks, et nõudepesuvahend saaks teha tööd, milleks ta on loodud, peavad nõud olema mustad.

Ensüüme sisaldav nõudepesuvahend on on välja töötatud selliselt, et pesemiseks peab sellel olema võimalus kinnituda toiduosakestele, kirjutab Wall Street Journal. Ilma toiduosisteta pole ensüümidel midagi teha ning vahend jookseb lihtsalt mööda nõusid maha.

  • Nõud sellest puhtamaks ei lähe, kui sa need enne üle loputad või käsitsi ära pesed ja alles siis masinasse paned.

Kaasaegseid nõudepesuvahendid on palju säästlikumad kui need, mida meie vanaemad kasutasid. Teadlased, kes neid välja töötavad, väidavad, et pesueelne loputamine ei oma mingit tähtsust ega tee nõusid puhtamaks.

  • Nõude eelnev lõputamine jooksva vee alla raiskab vett ja energiat.

Tarbijauuringud näitavad, et kui sa nõud enne masinasse panemist üle loputad, raiskad aastas enam kui 27 000 liitrit vett. Tänapäevased nõudepesumasinad on seevastu energiasäästlikud, kasutades ühe masinatäie pesemiseks keskmiselt 13-22 liitrit vett. Kusjuures sama suurt kogust nõusid käistsi pestes kulutab säästlik inimene umbes 36 liitrit vett. Need, kes säästmisest ei hooli, aga koguni kuni 122 liitrit vett ja kaks korda rohkem elektrit, kui nõudepesumasinal sama suure hunniku nõude puhtaksküürimiseks vaja läheb.

Nõude eelneval loputamisel on mõtet ainult siis, kui sa nõudepesumasinat kohe tööle ei pane ja pesemata nõud sellesse seisma jätad. Kuid isegi sel juhul tuleks raskem osa tööst jätta masina teha. Pane nõud masinasse ning lülita sisse loputusprogramm.

  • Tegemist on aja asjatu raiskmisega, sul on võimalik seda hoopis millegi muu peale kulutada.

Jah, meid on õpetatud, et nõusid tuleb enne masinasse panemist loputada. Ning harjumused on visad kaduma. Kui sa sellest aga loobud, säästad aastas 230 tundi ehk 10 päeva. Ja see on juba midagi, eks!

Allikas: Goodhousekeeping.com

Hea lugeja! Kas sina loputad nõusid enne masinasse panemist või mitte? Anna meile kommentaariruumis teada.