Siin on tema kuus kuldset reeglit köögi korrashoiuks:

1. Mõtle, mida sa teed köögis kõige rohkem

Köök peaks olema organiseeritud sinu vajaduste järgi. Seega korista töölaualt ära kõik, mida sa igapäevaselt ei tarvita, nii vabaneb sul ruum asjade jaoks, mida kasutad tihti. Näiteks kui sulle meeldib juua keset päeva teed, võiksid korraldada oma töölauale väikese teetegemise nurgakese koos veekeetja, tasside ja teepakkidega, nii ei pea sa mööda kappe vajalikke asju otsima.

2. Ära oma liiga palju tagavaranõusid

Ole aus, kas sul on kappides tasse, taldrikuid ja nuge-kahvleid terve väikese peoseltskonna jaoks, kuigi olete maal vaid oma perega? Paljud meie seast ladustavad kappidesse tunduvalt rohkem lauanõusid, kui neil tegelikult vaja läheb.

Aga kui tulevad külalised? Maakodu peaks olema ikka kõigepealt enda tarbeks ja puhkamiseks mõeldud, väga suuri seltskondi sinna vaevalt satub ja parimate sõprade võõrustamiseks piisab, kui riiulil on veel mõni tass ja taldrik tagavaraks. Uhke õhtusöögiserviis kaheteistkümnele on maakodu köögis ilmne liialdus.

3. Aseta toit niimoodi, et oleks kohe näha, mis sul olemas on

Tihti on juhtunud, et uue retsepti tarbeks poest ostetud koostisaineid kappi tõstes avastame, et pooled ained olid meil kodus juba olemas.

Kui toiduained seisavad kappides niimoodi, et ust avades on kohe näha, mis sul olemas on ja mis on puudu, on kasulik ka toiduraiskamise vähendamiseks.

Pane näiteks kuivained kõik ühte korvi, siis on sul kohe hea ülevaade, mida järgmine kord poest vaja tuua on. Ka on karbid-korvid hea koht maitseainete ladustamiseks, tõmbad selle riiulilt välja ja kohe on ülevaade olemas, mis olemas ja mis otsas.

4. Ole asjade paigutamisel praktiline

Suured ja rasked asjad käivad alumistel riiulitel, sinna paiguta ka potid-pannid, mida igapäevaselt ei kasuta. Kõik, mida igapäevaselt vajad, olgu kõige käepärasemas kohas, nii et ei peaks üleliia kummardama ega kõrgele küünitama.

5. Kasuta hoiupinda ratsionaalselt

Kui sul on maakodus suur tagavara moosipurke, aga vahe järgmise riiuliga on liiga suur, kaaluge vaheriiuli tegemist või ladustage purgid üksteise peale.

Riiulite korrastamisega saab tekitada palju ruumi juurde, kuid tavaliselt lükkame me lihtsalt asjad kappi, mõtlemata, kuidas asju paremini paigutada.

6. Mõtle praktiliselt, mitte ilust lähtuvalt

Kodukaunistamise tuhinas on lihtne unustada praktiline meel. Purgid, mis laial poeriiulil näevad ilusad välja, võtavad su kitsas köögis lihtsalt ülemäära palju ruumi. Ka kuivainete purkidesse panekul võib selguda, et kogu koti sisu ei mahu anumasse, köögilaud on jahu täis ja lõpuks pead sa nutsakas volditud pooliku koti ka kuskile riiulile paigutama.

Allikas: http://www.countryliving.co.uk