Piirkonnana on Sibulatee võrreldes varasemaga veidi kasvanud ning nii asub üks puhvet seekord Kadrina külas Pala külje all. Tartu poolt tulles esimene puhvet asub Varal, Palamuse laada poolt tulles Välgil. Päris mitmed puhvetid asuvad otse Peipsi järve kaldal.

„Sel aastal väärib uuendusena kindlasti välja toomist puhvetite päeva rattatuur ehk juhendatud ühisliikumine ratastega puhvetite vahel. Samuti on toimumas tõukerattatuur Kolkjast Varnjani,“ tutvustab Lainmäe.

Puhvetid pakuvad eelkõige kohalikust toorainest valmistatud roogi ja jooke. On nii sibulapirukaid, kalasuppi ja seeneroogasid; on nii marjakooke kui suitsutatud kala. Muidugi on pannkooke ja vahvleid, õunatoite ja -jooke. Pakutakse roogi nii veganitele kui toidutalumatustega inimestele.

Mitmed puhvetites jagub tegevust tervele perele. On õuesid, kus lastele ehitatud mängunurgad on ka väikestele külalistele avatud. Kokora perenaiste puhveti miniloomaaed näitab lemmikuid ning saab sõita hobustega. Kunsti ja koostööpuhvet Alatskivil pakub erinevaid mõistatusi ja mänge. Tädi Šura puhvetis Kolkjas saavad nii suured kui väikesed pakutrükis kätt proovida.

Elavat muusikat on kogu päeva vältel kuulda kindlasti päris mitmetes puhvetites. Tädi Šura juures astub üles kohalik folklooriansambel Kolkja Bõlitsa pea iga tund ning samuti Mäng ja Muusika puhvet õigustab oma nime elava muusika pakkumisega igal tunnil. Veinikeldri puhvetis Alatskivil saab kell 17 nautida Vootele Ruusmaa kontserti ning päeva tõmbab kokku Koo ja Kosu puhveti rehe all toimuv etnosugemetega tantsupidu.

Silmailu pakub viimast korda sellesuvist näitust eksponeeriv Voronja puhvet. Isetegmisrõõmu leiab nii Tädi Šura, Koo ja Kosu kui Kadrina Mõisa puhvetis.

Heategevusliku poole eest hoolitseb Talusahvri puhvet Alatskivi Magasiaidas. Sinna tulevad külla Saaremaa Lapimoorid, kes valmistavad kohapeal lapiteki, kuhu iga külaline saab osta annetusena oma lapikese. Valminud tekk rändab koos kogunenud annetusega kingiks Sibulatee piirkonna ühele suurperele.

Puhvetite päev toimub iga ilmaga, puhvetid töötavad ka vihma korral. Kõik puhvetid on lihtsamaks ülesleidmiseks ehitud Sibulatee puhvetite päeva ametliku lipuga.

Sibulatee puhvetite päeva kohta leiab infot nii Sibulatee veebikodust www.sibulatee.ee kui sündmuse jaoks loodud näoraamatu lehelt. Kaardi kõigi puhvetitega leiad SIIT.
FAKTID JA SOOVITUSED
  • Puhvetid on avatud kell 10-17. Tartule lähim Varaka Mammi Sahver töötab kell 9-18.
  • Vali enne välja puhvetid, kuhu jõuda soovid ja vaata, millist teed mööda on sinna hea sõita. Kõikidesse puhvetitesse sa tõenäoliselt ühe päevaga ei jõua.
  • Kaasa võta kindlasti sularaha! Puhvetites saab tasuda vaid sularahaga.
  • Paljudest puhvetitest saab ka koju kaasa osta: sibulaid, hoidiseid, kartuleid, mett jne.
  • Jooksev info puhvetite olukorra kohta (kui näiteks kusagil on toit lõppenud), ilmub sündmuse FB lehele.
  • Varnjas, Kasepääl, Kolkjas ja Ninal on liiklemiseks kitsad külatänavad. Ole palun ettevaatlik, ära pargi kohalike väljasõiduteid kinni ja parkige palun vaid ühte äärde. Vastasel korral ei mahu liikuma.
  • Varnjas on üks teelõik ühesuunaline (Varnjast Kolkja suunal), on ajutised liiklusmärgid.
  • Soovitame alla laadida Google Map kaardi puhvetitega (Vt link ülalpool).
  • Avatud on ka kohalikud muuseumid: Alatskivi loss, Kolkja vanausuliste muuseum, Liivi muuseum, Alatskivi looduskeskus.
  • Puhvetid on avatud iga ilmaga! Seega vaata ilmateadet ja pane selga sobivad riided.