Tänu Mati jalutuskäikudele lahe ääres ja hiilimistele roostikus, saavad veelinnud nii mõnelegi inimesele tuttavamaks ja nende nimed selgeks.

Mati, millal õppisid veelinde tundma?

Veelinde õppisin tundma siin, ikka siis kui pildistamisega algust tegin. Enne olid kõik pardid lihtsalt pardid, isegi vardid olid pardid. Sellest, et neid liike nii erinevaid on, sain samuti aimu läbi kaamera ja ikka pildistades.

Olen läinud linnufotosid püüdma ikka siis, kui natukenegi päikest ka näha on, sest nii võib kauneid loojanguid lõpuks pildile saada.

Mida tähendab mehe jaoks meri?

Mere taga oled nagu vanajumala seljataga. Siin ei lähe naised ja lapsed kaotsi ja kõik muugi on teisiti kui mandril. Enam ei kujutagi ette, kuidas elu oleks, kui merd poleks.

Mind kisub ikka lausa mere äärde. Seda, et sealt suvel igasugu kalu saab, teavad isegi koolilapsed. Talvel aga võib jääl kotkaid ja muid tegelasi näha ning pildistada.

Foto noorest kotkast, mis on galeriis, pole kuigi värske. Samas sellist hetke, kus uhke lind lendab naerukajakas turjal - sellist momenti pole võimalik naljalt enam tabada.

Avastasin selle kaadri tegelikult alles kodus,kui pildisaaki üle vaatasin. Pildistades, varjudes kadakate vahele, nägin kajakad koos kotkaga lendamas. Ma ei olnud selleks ajaks veel õigesse kohta ehk paremale positsioonile jõudnud.

Aga need naerukajakad ongi sellised kanged ja päris julged tegelased.Tegelikult käib kotkal enda teistpidi keeramine õhus päris kähku.
Need suured linnud omavahel pidevalt jagavad maid ja teevad trikke.
Kui kotkas maas on, ega kajakas siis selliseid vigureid tee.