Segage supilusikatäis mett 1 dl maitsestamata (mahe)jogurtiga. Määrige pooleks tunniks punetavale nahale. Loputage jaheda veega. Lisades mee-jogurtisegule sidrunimahla, saate puhastava ja värskendava maski.

Kätekreem

Võtke 250 g meevaha, 1/2 dl mandliõli, 1/2 dl kookoseõli, ½ dl roosivett. Sulatage vaha veevannil. Segades lisage esimesena kookoseõli, siis mandliõli ja lõpuks roosivesi. Kallake purki, kus see kiiresti hangub. Mõni tilk meelepärast aroomiõli või metsalõhnalist proopolise tinktuuri teeb kreemi täiuslikuks.

Jalakreem kuivadele jalgadele

Segage 1 dl mett kruusitäie sooja veega. Kallake jalavanni nii palju sooja vett, et varbad kaetud ja segage juurde meevesi. Võite jalgu rõõmustada, lisades vanniveele lille kroonlehtedest (näiteks raudrohi, saialill, roos) keedetud ürditeed. Suurepärane toime on ka põldosja-, kaselehe-, ja peterselliteel.

Kosmeetika loodusest

Siidpehme koorimiskreem

Võtke 1 sl nisuidandeid, 2 sl mett, 1 tl mandli- või oliivõli, 1 tl sidruni-, pohla- või õunamahla. Segage ühtlaseks massiks ja hõõruge sõrmeotstega õrnalt näole. Rahustav ja pehmendav koorimisvahend.

Porgandimask närtsinud näole kohupiima ja meega

Võtke 2 sl porgandimahla, 2 sl kohupiima ja 1 tl mett. Segage ja kandke veerand tunniks näole. Peske külma veega.

Banaanimask kohupiima ja hapukoorega

Segage 2 sl banaanipüreed, 2 sl hõõrutud kohupiima või hapukoort ja kandke 20 minutiks näole. Peske leige veega.