Septembrinumbrist kujunes minu lemmik-looks ootamatult “Rannakülaromantika Puise Nina talust”.

Seda lugedes tekkis tunne, et tõuseks kohe püsti ja hakkaks sinnapoole astuma. Kahjuks on Puise Nina talu Tartu-maast nii kaugel, et jalgsi minemiseks kulub mitu päeva. Aga ehk siiski õnnestub kunagi seal ära käia! Jõudu saabuvaks sügiseks!

Silvi

Elu nagu raamatus

Suvesaginas sai palju käidud kokkutulekutel, ekskursioonidel ja laatadel. Laatadel tuli mõte, et võiksite tutvustada aiandeid,

kes seda peenra- ja aiailu toodavad. Ostja arvab, et kõik on kallis, aga tegija mured? Samuti võiks lugudesse kaasata Facebooki nn aiahoolikuid. Seal on vahvaid vaateid, mõtteid, nõuandjaid ja naljaviskajaid. Maa

ja kodu käivad käsikäes. Seega ongi Maakodu aiahoolikute tarbeks ja rõõmuks ning abiks. Nagu kevadel teatasin, on minu aias kõrvuti till ja lill, samas vaimus jätkan ka uuele aiaringile vastu minnes. Terendab lustaka “Aedniku aasta“ ehk selle raamatu kirjutaja olek − muretsed ja muretsed, siis vahel talvevaikuses ka rõõmutsed.

Aiahoolik Ene

Tere, Maakodu!

Sellest ajakirjanumbrist oli huvitav lugeda lugu “Väikelinna võluaed”. Üldse on varjuaed mu lemmikteemasid. Üks tore varjuaia taim on nabaseemik. Tänavuse kuumalaine ja juulis meid tabanud suure põuaga oli see üks väheseid, kes sellest olukorrast täiesti haljana välja tuli. Peab ütlema, et meeldis ka see pohlajutt, eriti ravivõime seisukohast, mis pohlas peitub, ning sibullille istutamise artikli juurde kuulunud ilus ja praktiline kujundus.

Kaunist sügist!

Eva-Maria

Särav sügis

Suvi on lennukalt läinud, lehed kolletavad ja krõbisevad murul jala all, aga roosid õitsevad ilusamini kui kevadel. Soe sügispäike annab neile jaksu veel õieiluga rõõmustada. Õunapuud on lookas saagi all, lopsakalt punetavad pihlakad. Sügis särab! Selles numbris meeldisid ilusate kodude aialood, ning hobuteraapia, mis on huvitav lugeda. Uued lillesordid ja reisimuljed on põnev lugemisvara. Jätkuvat huvitavate teemade pakkumist ja väledaid näppe kirjutamiseks.

Kuldset vananaistesuve!

Reet

Roos rannaliivale

Sooviksin teie ajakirjast lugeda veesilma rajamisest ja talumaja soojustamisest. Roosid on minu kirg, seepärast tahaksin teada, kuidas saaks rajada roosiaia meretuulte meelevalda ning samas pidurdada sirelite pealetungi.

Maakodu lugeja Lihulast