Usume, et isegi kui ilm on kehv, aitame mahuka aprillinumbriga suve lähemale tuua ja aiatöödeks plaane pidada.

Aiasõpradel on millest mõelda. Näiteks, mida sel aastal maha panna? Kas kõrvitsa kõrvale äkki melon? Aga millist kurgi-või tomatisorti eelistada? Milliseid värve ja suvelillesorte tänavu peenrasse valida?

Aasta oodatuimast abilisest Suvi Aias leiate väärt nõuandeid, nippe ja õpetus kogenud aednikelt ja asjatundjatelt.
Käisime külas kunagisele riigimehele, admiral Johan Pitkale kuulunud majas, kus nüüd elab kaks peret.

Saime osa stiilsest aiapeost Pärnu kohvikus Komfek. Kohviku hoovis töötasid mitmed andekad inimesed selleks, et pakkuda ideid, kuidas korraldada ja kaunistada ilusat pidu. Vahvad ideed jõuavad ajakirja abiga ka kõigi teieni.

Silmailu pakub Lõuna-Eesti kuppelmaastikul voogav imeline roosiaed. Anneli Vähi rajatud õiterohkeid peenraid märkavad kõik, kes Otepääle sõidavad.

Sellest numbrist saavad õpetust kõik need, kes tahavad teha roigasaeda. Samuti jagame juhiseid neile, kellel on soov meisterdada endale aiatöödeks ja potilillede ümberistutamiseks nii vajalik töölaud.

Aprillinumbris annavad asjatundjad annavad nõu, kuidas rajada lillepeenart, kuidas sättida õite värve maitsekasse kooslusesse; millist muruseemet aeda valida ja kuidas muru umbrohust puhtana hoida.

Testisime aiatöökindaid ja valisime välja aedniku lemmikkindapaarid.
Loomade käitumisnõustaja Tiia Ariko annab nõu nendele, kes tahavad oma kassi või koeraga perre võtta veel ühe lemmiku, kuid ei olda kindel, kas kahe looma sõprus on võimalik.

Loodusfotograaf Ingmar Muusikus õpetab tundma oma aia linde – ikka nime- ja nägupidi, ning paneb aednikele südamele: liiga hoolsa rohenäpu aed ei pruugi olla linnusõbralik.
Head lugemist!