Oma majas on nad teinud kõik tööd vaid kahekesi ja oma kätega, ilma teiste abita. “Nimetan oma kodu ehitamist elutööks,” ütleb Merilin naeruslsui. Nüüd võivad nad rahul olla — midagi nii suurt ette võtta ja viie aastaga palju ära teha on kirjeldamatu tunne.

Maja oli algselt ühekordne, katkise katusega ja soojustamata ning ajale korralikult hambusse jäänud.

“Kolisime kohe pärast maja ostu sisse ja samal ajal hakkasime vaikselt ka renoveerima. Välitöödest on katus vahetatud, teine korrus peale ehitatud, maja üleni soojustatud ja fassaad välja vahetatud, kiviparkett paigaldatud ja uus korralik terass ehitatud. Sisetöödest oleme samuti kõik põrandad üles võtnud, seinu maha võtnud ja juurde ehitanud,” tutvustavad nad tehtut.

Kõik sisekujunduse ideed on tulnud Merilini peast ja teostatud Harri kuldsete kätega — tänapäeval on selliseid mehi raske leida.

Esimesel korrusel asuvad kahe kaminaga suur elutuba, söögituba ja köök, kuhu jäeti alles ka vana puupliit. Lisaks paiknevad esimesel korrusel veel saun ja pesuruum.

Teisel korrusel asuvad kolm ruumi — avar magamistuba, väike tuba, avatud kontor ja buduaar.

“Oleme siseviimistlusel kasutanud palju puitu ning kivi ja üritanud võimalikult palju taaskasutada vanu materjale ja ise mõndagi valmis meisterada (riiulid, fotoraamid jne). Meie kodu on soe ja hubane koht!” sõnab pererahvas lõpetuseks.

Vaata fotosid:

Kui sulgi on kena kodu, millega soovid konkursil osaleda, siis haara kaamera ja saada pildid oma elamisest. Konkursil saad osaleda terve kodu, mõne üksiku toa või hoopis terassi ja aiaga.

“MEIE KODU 2018” konkursil on kokku üheksa kategooriat: kauneim maakodu, kauneim moodne kodu, elutuba, vannituba, köök, magamistuba, lastetuba, aed ja terrass.

Osaleda saab ka mitmes kategoorias korraga. Fotosid ootame hiljemalt 20. septembriks, erandina lõppes aedade-terrasside kategooriasse kandideerimine 20. augustil.

Iga kategooria üldvõitja selgitab žürii novembris.

Võistluse auhinnafond on kokku üle 9000 euro. Võistluse kaks peaauhinda, 2000-eurosed kinekaardid on välja pannud kodu- ja aianduskeskus Gardest.

Konkursi kohta loe lähemalt SIIT.

Vaata fotosid teistest kandideerivatest maakodudest: