Välisilme

Paljudele inimestele on voodipesu valikul olulisim kujundus, seda eriti voodikatete puhul. Sama kehtib ka laste voodipesu suhtes. Lapsel võib olla mõni lemmikvärv või -tegelane, millega saab arvestada. Saadaval on väga erinevate kujunduste ning tegelastega voodipesu, seega peaks igaüks leidma enda lemmiku.

Praktilisus

Laste voodipesu valikul peaks siiski arvesse võtma ka voodipesu praktilisuse olulisust. Lapsed määrivad voodipesu kiiremini ning keerulisem on hoida ka kalleid kaunistustega voodikatteid pikemat aega puhtana. Nooremad lapsed võivad olla eriti tundlikud keemilises puhastuses kasutatavate kemikaalide vastu, seetõttu soovitatakse alla 14aastaste laste puhul kindlasti kasutada masinpestavat voodipesu.

Naturaalsed materjalid

Paljude kaunistustega voodikatted võivad olla ka ärritavad või ebamugavad. Tuleks meeles pidada, et laste voodipesu põhiline eesmärk on pakkuda lapsele puhast ja mugavat aset magamiseks. Mittehingav materjal ei lase öösel rahulikult puhata. Lapsed on tihti täiskasvanutest vastuvõtlikumad nahaärritustele ja allergilistele reaktsioonidele, seega on looduslikest hüpoallergilistest materjalidest voodipesu lastele parim valik.

Ohutus

Ka ohutus on laste voodipesu valikul oluline aspekt. Kui vähegi võimalik, peaks voodipesu olema tulekindel ning vältida tuleks kergeltsüttivaid materjale. Samuti ei tohiks lämbumisohu vältimiseks väikelaste voodipesu küljes olla väikeseid kaunistusi.

Mõõdud

Arvesse tuleb võtta voodi suurust ja stiili. Kušetid jm taolised magamisasemed vajavad tavaliselt erisuuruses tekki. Valida tuleb õige suurusega voodipesu, mis arvestab nii patjade, tekkide kui ka voodi enda suurust ja kuju. Liiga suured linad hakkavad voodile kokku kuhjuma, liiga väikesed linad ei püsi jälle korralikult kinni.

Hind

Kindlasti on oluline ka hind. Laste voodipesu on saadaval väga erinevates hinnaklassides ning laiast valikust peaksid kõik leidma endale taskukohase.

Allikas: Textelle.ee