Parim on kinnitada lambid kahele poole peeglit, umbes silmade kõrgusele. Nii ei lange näole varje, kui te peeglisse vaatate. Tavaliselt asub peegel kraanikausi kohal, selline paigutus tagab ka kraanikausi valgustamise.

Kui peate lambid veejoa lähedusse paigutama, kasutage kindlasti veekindlaid variante.

Valgusallikas, mis kandelaaberkinnitusel seinast eendub, peaks üheaegselt olema nii pehmelt meelitav kui piisavalt ere.

Pöörake tähelepanu lambikupli toonile. Selle läbipaistvus ja värv mõjutavad oluliselt seda, kui palju valgust kuplist läbi kumab. Valge kangaga kaetud kuppel annab hajutatud ja puhta tooniga valguse.

Kitsas vannitoas paigutage lambid ruumi külgseintele ning peegel saab sellegipoolest hästi valgustatud.

Kui vannitoas on kaks peeglit, siis paigutage nende vahekohta kaks valgustit. Nii väldite varjude tekkimist. Seepärast ärge kasutage ka asümmeetrilist (ühe lambiga ühelt poolt) valgustamist.

Väiksemas vannitoas piisab peeglilampidest, kuid suuremas läheb ka laevalgustust vaja.

Mõnikord on väga ebapraktiline paigutada lambid kahele poole peeglit. Võite need kinnitada ka peegli kohale. Kuid arvestage, et sel juhul peate valima valgustid, milles saab kasutada võimsamaid pirne - valgus peab olema tugevam.

Mitme valgustuskaarega lampi ei maksa paigutada otse kraanikausi kohale, sest see tekitab näole varjusid. Kui te siiski olete sunnitud seda tegema, paigaldage laelambi jaoks eraldi lüliti - nii saate selle soovi korral sõltumatult peeglilampidest välja lülitada.

Hämar valgustus vannitoas on paljude inimeste unistus. Parim võimalus seda saavutada, on paigaldada kõikidele lampidele regulaator, millest saab valguse tugevust reguleerida.

Allikas: Houzz.com