7. Võtke arvesse kapi suurust. Püüdke ära kasutada kapi igat meetrit selleks, milleks see on ette nähtud - teie riietele. Kõik riietega mitte seotud esemed nagu kohvrid ja tühjad karbid paigutage mujale.

8. Kõrvaldage mittevajalikud riided. Kui te pole riideeset kasutanud kaks aastat, ei kasuta te seda ilmselt ka tulevikus. Erandiks võivad olla riided, mida kannate harva, näiteks frakk või ballikleit. Vaadake oma riided ükshaaval tähelepanelikult üle ja hinnake, kas kavatsete seda veel kunagi selga panna. Kui mitte, annetage või müüge need. Sel viisil vabastate kapis väärtuslikku ruumi ning rõõmustate kedagi teist.

9. Reguleerige riiulite kõrgust. Riiulitega kapi osa on see koht, mida võib kõige rohkem optimeerida. Selleks on tarvis reguleerida riiulite kõrgust – ärge jätke vahet rohkem kui on vajalik igal riiulil hoitavatele esemetele. Samuti hinnake seda ruumi, mis on ette nähtud riiete riputamiseks - kui siin ripuvad vaid pluusid ja pintsakud, ei kasuta te ilmselt nende alla jäävat ruumi ära. Soovitame sinna paigaldada riiulid, kus on mugav hoida näiteks jalanõusid.

10. Riidepuud. Soovitatav on sorteerida ka kapis olevad riidepuud materjali või värvi järgi ning ära visata katkised ja kulunud riidepuud. Veelgi parem oleks aga soetada ühenäolised riidepuud.

11. Jaotage riided kategooria alusel. Ilmselt kõige populaarsem riietusesemete jagamine on nende kasutuse järgi: vabaaja- ja tööriietus. Sel viisil rõivaste hoiustamine annab hommikuti võimaluse kiirelt valida, mida selga panna.

12. Õige valgustus. Riiulitel eespool asetsevad riided saavad rohkem valgust ning seetõttu paistavad rohkem silma. See tähendab aga, et tagumised riided jäävad seisma ning ei leiagi kasutust. Sellisel juhul aitab kapi valgustamine või riiulite ümbertõstmine nii, et toa üldine valgus paistaks ka kappi.

Allikas: K-Rauta