Mugavus ning aeg

Soov võib olla suur, et tahaks elada Viimsis, kui aga lapsed käivad Mustamäel koolis, üks veel Nõmmel lasteaias ning vanemate töökohad on hoopis Laagris, siis tulebki ette võtta kaalukausside võrdlus.

Kumb jääb peale – asukoht või ajaline võit? Kui kogu pere elu toimub ühel pool linna/valda, siis kas soov omada uut maja täiesti teises piirkonnas tasub kokkuvõttes ära ning ollakse valmis suuremaks ajakuluks hommikuti tööle jõudmiseks?

Vaba aja tegevused

Treeningklubid on rahvast täis – ei ole oluline, milline on kellaaeg ja koht. Tore on näha, et inimesed hoolitsevad oma tervise eest ning soovivad sportlikud olla.

Samas tuleb ka siin mängu asukoht - keegi ei taha meist päevas mitu tundi kaotada liiklusummikutes istumisele, et sõita punktist A punkti B. Ikka eelistame, et saame oma hobide, trennide ja muusikakoolidega tegeleda kodu läheduses, soovitavalt jalutuskäigu kaugusel.

Piirkonna eripärad

Valik on suur. Ühed eelistavad elada mere ääres, teised näevad selles ainult külma tuult ja suuremaid küttekulusid. Kolmandate jaoks on jällegi oluline, et läheduses oleks rahulik männimets, osades tekitab see mõtteid, et mis taimi saab siis aias kasvatada, kui suurte mändide juured pinnases.

Piirkonna eripärad mängivad olulist rolli, eriti kui kodu otsitakse pikemaks ajaks.

Ühistranspordi võimalused

Kuna enamasti kõigil pereliikmetel ei ole auto kasutamise võimalust või isegi autojuhiluba, tuleb arvestada ka nende päevaste liikumistega. Suuremates linnades on ühistransport väga hästi kättesaadav ning peatusi tihedalt. Samas on ka piirkondi, kus kõige lähem bussipeatus asub kaugemal, kui inimene eelistaks. Paljude jaoks saab kodu ostmisel määravaks just see, et ühistranspordi võimalused ei ole piisavalt head ja pere vajaduste jaoks mugavad.

Allikas: Arco Vara