Kui ese on nii suur, et see sügavkülma ei mahu, pane nätsuplekile pakk jääkuubikuid või sügavkülmast võetud lihakäntsakas, hoia seda (kilekoti sees) plekil, kuni näts kõvaks muutub ning eemalda sellest ettevaatlikult nii palju kui võimalik. Järelejäänud plekki töötle bensiiniga.

  • Vaipadelt närimiskummi eemaldamiseks kasuta universaalmääret WD-40 (leiad selle näiteks autokaupade poest). Kata plekk kerge määrdekihiga, lase sel umbes minuti jooksul mõjuda. Seejärel pane peale paberrätik ja tõsta näts koos sellega üles. Tupsuta nätsualune koht niiske paberrätikuga üle.
  • Puuvillasest kangast esemeid võid pesta pesumasinas 40°C vees bioloogilise pesemisvahendiga. Siidi ja villase kanga puhul proovi esmalt, kas mõni plekieemaldusvahend toimib ning seejärel pese masinas 30°C juures õrna pesurežiimiga.
  • Mida teha aga siis, kui närimiskumm on juustesse lootusetult kinni jäänud? Pane juustele õli, mis nätsu pehmemaks ja juuksed libedamaks muudab ning proovi plärakas seejärel ettevaatlikult välja noppida.

Ah jaa! Singapuris, mida tuntakse ülipuhaste tänavate poolest, oli närimiskummi tootmine, importimine ja müük 1992.-2004. aastani keelatud. Sest riigi asutaja Lee Kuan Yew leidis, et tänavatel, bussides, hoonetel ja metroorongides vedeles liiga palju näritud nätsusid.

Kui närimiskumm riiki tagasi lubati, sai seda osta vaid apteekidest ning nätsu hankimiseks pidid ostjad apteekrile andma oma nime ja ID-kaardi numbri. Kui nad seda ei teinud, võidi nätsumüüjat karistada kuni kaheaastase vanglakaristuse ja 2940 dollarilise trahviga.

Kui sul on tagataskus varuks mõni eriti hea nätsupleki eemaldamise nipp, siis jaga seda teiste lugejatega kommentaariruumis.

Allikad: Good Housekeeping Institute, Eesti Päevaleht