Millised on suurimad erinevused, mis võivad uut pesa sisustades päevakorda kerkida?

Naistel tasub meeles pidada, et kuigi paljudele naistele meeldib magamistuppa ja elutoa diivanile mõnusaid pehmeid patju ja pleede kuhjata (tõstke käsi, kellel on vähemalt üks pleed või üleliigne padi tugitooli või diivani äärel vedelemas!), siis meeste jaoks on need enamasti tüütud ja mõttetud vidinad, mis on vajalikud vaid majaproua ning äärmisel juhul diivanikassi rõõmustamiseks.

Üsna sarnane emotsioon valdab paljusid mehi ka liigselt lillelist tapeeti ja voodipesu vaadates – pigem eelistavad nad minimalistlikku ja tagasihoidlikku sisustust, mis naise romantilise ilumeele kõrval ka mehelikkusele ruumi jätab.

Mehed seevastu ei suuda tihtipeale mõista, miks ei soovi kallis kaasa näha elutoas jalgpallisärke ja teisi spordiga seotud mälestusesemeid, kui ometi on kamina kohal kõikvõimalikud lõhnaküünlad ning perepildid ja aknalaual leitakse ruumi erinevat värvi orhideede jaoks (ning jumal hoidku, kui peaksid jälle rulooga kogemata mõne katki tegema!).

Kuidas asjatut tüli vältida ja kõigile sobiva kompromissini jõuda?

  • Leppige juba enne poodi minekut kokku, millist üldmuljet te kodus saavutada tahate ning milliseid asju selleks vaja läheb. Sirvige koos ajakirju, vaadake ringi netipoodides ja vajadusel paluge appi professionaalne sisustusekspert.
  • Kui mõlemal on vallalisepõlvest kaasavara, mida ka uues kodus näha tahaksite, siis mõelge aegsasti välja, kuidas ja kuhu need sobituda võiksid (ning EI, kallima asjade paigutamiseks kuuri või garaaži soovitamine ei saa enamasti positiivse vastukaja osaliseks)
  • Ära kunagi suru oma arvamust peale, isegi kui kohati tundub, et teine on värvipime või kasvanud üles tsirkusetelgis. Kõigil meist on oma eelistused ja maitse ning sa ei taha ju, et kallim end oma kodus ebamugavalt tunneks? Rääkige ja arutage seni, kuni kokkuleppele jõuate.
  • Öeldakse, et mehed vajavad oma ruumi ja aega. Kui vähegi võimalik, tasub kaasale võimaldada kodus kabinet või töötuba, kus härra saab omi mõtteid mõelda ja rahus maailmaasju paika panna. Kui kodu on selleks liiga väike, siis on mõistlik kasvõi magamistoas mõnus laua ja tugitooliga nurgake sisustada, kuhu proua kärmed käed kunagi tähtsaid pabereid või ajalehti segamini ajama ei sirutu.
  • Naised tahavad enamasti, et atmosfäär oleks võimalikult kodune ja kutsuv, sestap ka kirg kõikvõimalike patjade, satside ja vaibakeste vastu. Meeste minimalistlikule maitsele võib see olla liiast, aga see ei tähenda, et neid üldse osta ei tohiks - tuleb lihtsalt välja valida sellised variandid, mis kummagi osapoole ilumeelt ei riiva. Olgu siis padjad, aga mitte lillelised; võtame pealegi päevateki, aga mitte kassipildiga versiooni.
  • Paljud naised on kinni detailides - nende jaoks on tähtis, mis värvi on esikulaual ilutsev küünlajalg ja kas akna ees on ruloo või hoopiski külluslikust materjalist tekstiilkardin. Seega mehed - isegi kui kardinate valimine tundub igav ja tüütu, siis tasub vähemalt teha nägu, et see teema sind huvitab. Kodurahu huvides pole väiksest ajakulust ju kahju!
  • Naised teavad, et pastelne roosa pole ilmselt abikaasa lemmikvärv, aga milliseid toone tasuks ühises kodus eelistada, et ka meeste värvimaitse kannatama ei peaks? Sisustusajakirjad ütlevad, et meespool hindab enamasti klassikat ja tumedaid värve: pruunid, rohelised, sinised, hallid ja tumepunase sügavamad toonid on alati kindel valik.

Seega, ära sea endale kõrgeid ootusi harmoonilise ja üksmeelse kujundusprotsessi osas, vaid ole paindlik, leplik ja kompromissialdis. Nii ei pea keegi asjatult pettuma ja kodust saab tõeline kindlus, kus mõlemad end mugavalt ja mõnusalt tunnevad.

Allikas: Textelle