Kui aknad on suure maantee ääres või leidub klaasidel lausa tahma, peaks puhastusvahend olema aluseline või sisaldama alkoholi, et mustus lahustuks. Aluselise puhastusvahendiga pestes tuleb aken kindlasti üle loputada, muidu jääb klaas hallikas.

Poes müüdavad pesuainega pihustid jätavad klaasile kihi, nagu pind oleks õlise kilega kaetud. Niisugusel juhul peske aknad puhta veega üle ja kuivatage mikrokiudlapiga.

Puhaste ja kirgaste akende saladus peitub õiges kuivatamises, mitte pesuvahendis. Ajalehed tegelikult klaasi kuivatamiseks ei sobi. Kõige parem on selleks otstarbeks kasutada spetsiaalset, hea kummiga aknakuivatit. Seda kummi saab vahetada nagu auto kojamehi.

Liiga jäik kummiriba ei haaku klaasiga piisavalt ja kipub klaasile triipe jätma. Seepärast peab materjal olema mõnusalt pehme ning otstest umbes 0,5 cm üle ulatuma, et tarviku metallosa aknaraame ei kriibiks. Hädapärast aitavad ka sellised lapid, mis ei jäta klaasile ebemeid. Samuti sobib tugevam kätekuivatuspaber.

Tekstiilidest on parim abiline mikrokiust lapp, mis aitab teid ka muudes koristustöödes. Akende pesemisel tasuks käepärast hoida kahte lappi. Ühte tavalist läheb vaja kummi kuivatamiseks, teine tuleb appi võtta klaasi viimistlemiseks, kui sinna on jäänud mõned veetilgad või triibud.

Kuivatada võiks võimalikult kiiresti, kuid lõdva käesurvega. Pesemiseks parim päev on sombune pilvealune ilm. Päikesepaistega on aken soe ja aknapesuvedelik jõuab enne ära kuivada, kui pesija kuivatama jõuab.

Tööd alustage alati aknapõskedest, -raamidest ja -laudadest. Vastasel korral pritsib ja tilgub järgmise sajuga nendelt mustus klaasidele tagasi.

Klaaside pesemist tuleb alustada väljastpoolt sissepoole. Nii näeb pesija tehtud töö tulemust kõige paremini ja saab vigu parandada.

Jaga
Kommentaarid