Juuretisepoeg pange õhtul suurde kaussi ca 1 liitri käesooja veega käima. Lisage natuke maltoosat ja rukkijahu, et tekiks hapukooretaoline mass. Jätke segu sooja kohta rätiku alla käima. Hommikul, s.o umbes 12 tunni pärast, on tekkinud kaussi ilus kohev vaht.

Siis segage juurde 6 tl soola ja 200 ml suhkrut ning ca 1 kg jahu. Edasi segage ja segage, kuni kuulete lurtsuvat häält.
Terje jagab tavaliselt taina kolme ossa, et saaks teha kolm erimaitselist leiba. Vastavalt soovile lisab ta leibadele kas peotäie pähkleid-seemneid või paki kuivatatud aprikoose või veidi köömneid.

Seejärel tõstab ta leivataina vormidesse, silub käega ühtlaseks, mõtleb head soovid leiva sisse ja jätab veel kaheks tunniks kerkima.
Edasi paneb ta leivad 240° ahju ja hakkab siis iga 15 minuti tagant temperatuuri 20 kraadi võrra alandama. Kui temperatuur on 180 kraadini jõudnud, laseb ta leibadel rahus küpseda. Küpsetamisele kulub umbes 1,5 tundi.

Serveerige leib omavalmistatud määrdega. Pildile jäänud võikreem koosneb päevalille- ja seesemiseemnetest, mis on peeneks jahvatatud, hakitud küüslaugust ja muidugi võist. Kõik koostisained lisage võile ja vahustage. Head maiustamist!