Aed, mida sel korral teile tutvustame, on paljudele samuti ehk juba tuttav. Helle Väärsi ilukõrreliste eestimaine paradiis Oandu külas on leidnud kajastamist mitmes ajakirjas, isegi Soomes. Jaan Mettik kirjutab nüüd aia seni tähelepanuta jäänud, aga samuti imetlust väärivatest osadest.

Neile, kes on hädas haljastusega, kuna aeda varjutavad suured puud või teised majad, on selles ajakirjanumbris põhjalikult väärtuslikku infot. Varjuline aed võib esialgu tõesti näida paras proovikivi, ent kui vaadata taimevalikut, mis varjus särada suudavad, siis võivad nii mõnedki päikeselise aia omanikud kadedusest roheliseks muutuda.

Päikest jagub aga Tallinna Botaanikaaia meelte aeda, mille rajamisel on arvestatud erivajadusega inimestega. Nii saavad nägemispuudega inimesed siinses aias taimedega parema kontakti ja tõstetud peenrad on ratastooliga liikujatele paremini hoomatavad.

Päikest vajavad ka kõik viinapuude tarjad. Olge looga „Kuidas mekivad põhjamaised viinamarjad“ ettevaatlikud. See on inspireeriv ülevaade põhjamaades vastupidavatest viinapuudest ja viinamarjasortidest, mis võib nakatada viinamarjakasvatuse pisikuga. Eemale saate end sellest hoida ehk vaid siis, kui püstitate oma aeda Airi Aasa (Iidam ja Aadam) juhendi järgi valmistatud vareshirmutise.

Kui aiatööd tehtud, saak peenardelt kogutud ja plaanis on grillimine, heitke pilk meie köögilehekülgedele. Seal ootavad teid maitsvate suviste salatite retseptid, mille hulgas on ideid nii külma kui kuuma lisandi valmistamiseks.

Pärast sööki on tore teha külaskäik Läänemaal asuvasse Salevere loovkotta. Endise viinaköögi suviselt kaunis interjööris olevad näitused, koolitused, töötoad ning loodusretked Salumäel muudavad puhkepäeva sisukaks ja meeldejäävaks.

Kasutage võimalust matkamiseks ja Eestimaa võlude avastamiseks, kuniks on veel suvesooja. Aga jahedatel päevadel lugege värsket Maakodu!