Tuntud värviekspertidest - sisearhitekt ja trendianalüütik Nina Bruun, graafiline disainer Päivi Häikiö ja Tikkurila disainijuht Marika Raike – koosnev žürii sai inspiratsiooni ülemaailmsetest trendidest, mis toovad sisekujundusse rahulikkust, soosivad oma kätega tehtud asju ja kõike, mis on looduslik. Terrakota on julge värv, mis kutsub puudutama, eksperimenteerima ja keskenduma hetkele.

„Hallide ja valgete domineerimine on lõpuks taandumas ja Põhjamaade disainerid on kahvatute toonide juurest liikumas isikupärasema ja unikaalsema värvikasutuse poole. Värvid on muutumas jälle eneseväljendusvahendiks. Sisekujundajana töötan pidevalt värvidega, nii et tundus loomulik mitte piirduda oma korteris vaid valgete seintega. Tikkurila aasta värvitoon, maalähedane terrakota on minu elutoas suureks ja oluliseks detailiks saanud,“ selgitab Kopenhaagenis elav sisearhitekt Nina Bruun.

Terrakota koosneb pigmentidest, mis peegeldavad sooja valgust. Kollaka varjundiga loomulik valgus paneb lõunapoolsel pinnal punased pigmendid särama ja tõstab selle tähelepanu keskmesse. Jahedam põhjapoolne valgus toob esile rahulikumad pruunid toonid.

Mängi valgusega ja kasuta terrakota erinevaid värvikombinatsioone ning loo soojust mis tahes tüüpi sisekujunduses.

Allikas: Tikkurila