Jaanuari Maakodus kirjutab astroloog Katrin Haiba, kuidas sisustada magamistuba vastavalt oma tähemärgile. Ühtlasi pakub ta võimalusi, kuidas leida kompromiss näiteks teisest tähemärgist partneriga.

Sisekujundaja Anneli Saluste annab aga nõu, kuidas kohandada magamistuba elumuutustega ja ajale jalgu jäänud sisustusviisidega.

Ida-Virumaal Puhkova külas asuva Kaldarehe talu häärber on ilus ja ehe näide kunagise Meriküla suvituspiirkonna suvilate arhitektuurikeelest. Arvatakse, et maja säilis imekombel autentsena vaid seetõttu, et seal asus II maailmasõja ajal Saksa armee staap. Milline näeb välja see uhke veranda ja võrratute puitornamentidega ehitud talu?

Loodusfotograaf Ingmar Muusikus kirjutab aialindude lauakommetest ja inimese vastutusest. "Tihase koputus aknale annab teada talve tulekust. Ja ühtlasi on see koputus teie südametunnistusele, meeldetuletus, et aeg on akna taha toidumaja riputada," kirjutab ta. Kuidas käituvad erinevad linnud toidupoolisega ja milline näeb välja nende menüü?

Maakodu aiatoimetaja Marju Vitkar õpetab lindudele tegema sea- või kookosrasvast ja erinevatest seemnetest maitsvat nokatäit. Sest kui olete juba kord alustanud, tuleb linde toita kevadeni.

Valgusepuudus tekitab inimestes väsimust ja stressi, kuid sama halvasti mõjub pime aeg ka meie toataimedele. Taimede turgutamiseks tuleks anda neile lisavalgust. Tutvustame erinevaid valgusallikaid, mis taimed taas õnnelikuks teevad.

Aiatoimetaja Jaan Mettik kirjutab ratsuritähest, mis mujal Lääne-Euroopas on tuntuks saanud kui jõululill. Eestis on tema hooaeg tublisti pikem ning seda kaunist sibultaime tuntakse kui universaalset talvist õitsejat ja tuppa värvi toojat.

Talv on imeline aeg tubasele aednikule: väljas puhuvad külmad tormituuled, ent õdusas kodusoojuses saab võtta käsile toataimede paljundamise. Kuidas seda õigesti teha, õpetame ajakirjas.

2015. aasta jääb meile meelde eriliselt kehva ilma poolest. Suve praktiliselt polnudki, detsember purustas 12 kraadise soojaga rekordeid. Kuidas selline ilm mõjutas taimede tervist, millised kahjurid ja haigused said hoogu juurde ning mis hädad võivad veel ees oodata, kirjutab EMÜ taimekaitsedoktor Eha Kruus.

Köögitoimetaja Dagris Punder annab uue aasta esimeseks kuuks pisut kergemate, täpsemalt kalaroogade retsepte. Lisaks annab ta lihtsalt valmistavate sidrunikoogikeste retsepti – need sulavad suus!

Mis imeloomad on kõndivad ehk jalgadega kalad? Aga just nemad on peretütarde Anna ja Jana lemmikloomad. Veidra väljanägemisega aksolotlid on looduses väljasuremisohus, koduses akvaariumis võivad nad elada aga koguni 15-20 aastaseks.

Maakodu toimetus soovib oma lugejatele mõnusat vana-aasta lõppu ja head uut aastat!