Kuu teisel pool tabab mõnda paanika, et mis siis saab, kui see oligi ainult korraks? Võin kinnitada, et ei ole ainult korraks, selliseid üllatusi tuleb veel ja veel!

Need paarid, kes leidsid teineteist mõne aasta eest ja on ehk jõudnud abielludagi, saavad nüüd alles päris tõelisi mesinädalaid tunda. Siiani aimati, et koos on hea ja oligi iga argipäev täitsa kena, aga nüüd on magusad pühapäevad ees, väga magusad.

Kuu lõpus võib mõni isegi ohata, et on sellest roosast romantikast täitsa väsinud ja tahaks natuke tööd rügada ja hallis argipäevas vedeleda.

Halli argipäev tulebki ka, aga ainult õues ilma näol, meie sees ja toas on ikka roosa romantika ja kärtspunane armastus. Sädelust, särinat ja imedehõngulist koosolemist saab tunda nii mõnigi meist aasta lõpuni välja, õnnelikumad aga aastaid.

Mõni jahe päev eksib kuu sisse ka, aga ainult selleks, et me „puhata“ saaks, et taas mürinal nautima ja unelema hakata.

Rahaasjad hakkavad nüüd enamusel klaaruma. Kõik, mis aasta algul paigast loksus ja sihitult laiali valgus, saab uuesti süsteemi kätte ja vajalik raha laekub regulaarselt, korrektselt ja piisava varuga.

Oktoobri lõpus sätikski aasta end justkui lõpetama juba, kuigi aega on omajagu. Mingeid otsi hakatakse kokku tõmbama ja kui satute olukordadesse, mis liiguvad jõuliselt lõpetamise suunal, siis ega vastu võitlemine ka aita. Kes ja mis minema peavad, lähevad niikuinii. Suhe, mis näitab ammendumist, seda ka on, olgu selleks eraeluline või tööalane.

November tuleb kohe kuu esimestel päevadel uute pakkumiste ja värskete ideede ning inimestega, nii et muretsemiseks põhjust pole - loodus tühja kohta ei salli. Piltlikult vahetatakse katkine toidutaldrik teie ees laual välja nii sujuvalt, et üks käsi võtab vana ja teine asetab kohe uue, kõht tühjaks minna ei jõua.

Ja kui toidust edasi rääkida, siis aasta viimased kuud sellised tulevadki, et meie kõhud on süüa täis, soojad riided seljas ja tuba ka soe - meil on olemas kõik eluks vajalik ja natukene rohkemgi veel.

Selleaastane sügis hellitab ja hoiab meid. Kui muutume rahutuks, siis võtab embusesse ja rahustab, kui tahame magustoitu, siis saamegi, seda parimat. Kui tahame puhata ja mängida, siis meil on parim uni ja parimad mängukaaslased. Aasta lõpetab enda hästi kenasti ja hoolivalt.
Soovitused neile, kes plaanivad muutusi:
  • Jah, on õige aeg kolida.
  • Jah, on õige aeg minna uut rada.
  • Jah, on õige aeg alustada uusi ettevõtmisi ja neid laiendada.
  • Jah, on õige aeg vahetada töökohta.
  • Jah, on õige aeg selg sirgu lüüa ja enda eest seista.
  • Jah, on õige aeg minna tundmatusse riiki ja tundmatusse keskkonda - olete hoitud.
  • Jah, on õige aeg tulla ära töölt, kus olete töötanud aastakümneid, see on ammendunud.
  • Jah, on õige aeg abielluda pöörase kiirusega ja teha kõike spontaanset.
  • Jah, on õige aeg minna õppima hambaarstiks, kuigi seni olete tahtnud olla maastikuarhitekt.
  • Kõige jaoks on aeg õige, mida teie hing ihaldab. Aeg on küps ja ajastus perfektne!

Evelin Liiva on Eestis avanud neli Väikese Ingli nime kandvat poekest, kus müüakse eelkõige kõiksuguseid kivikesi ja neist tehtud ehteid, mis inimesele uskudes jõudu annavad. Lisaks veel lilli ja raamatud, heliplaate, looduslikku kosmeetikat, viirukeid ja muud.

Poe Facebooki lehekülje austajad aga saavad iga kuu eel või alguses Väikeselt Inglilt sõnumi, mis on märksa pikem ja sisukam kui horoskoop ajalehesabas.

Evelini ja Väikese Ingli lugu saate lugeda 2015. aasta detsembrikuu Maakodust.