Siinkohal toome mõned näited eri liiki kasutatud mööblist Uuskasutuskeskustest, mis tõestavad, et soodne mööbel võib olla vägagi isikupärane.

1. Ajastutruu vintage-mööbel

Teisele ringile jõuab palju ajastutruid diivaneid, kappe, toole ja laudu, mida võib sageli liigitada sellise termini nagu “vintage-mööbel” alla.

Vintage-mööbliks nimetataksegi üldiselt mööbliesemeid, mille vanus jääb 20 ja 100 aasta vahele. Rääkimata väga palju liikvel olevatest 80ndate kultusesemetest, satub pruugitud mööbli sekka ka asju kuldsetest kuuekümnendatest või enesõjaaegse Eesti Vabariigi ajast.

2. Hinnaline antiikmööbel

Aeg-ajalt satub tavalistesse kasutatud mööbli kauplustesse ka hinnalist antiikmööblit, mille eest antiigipoodides küsitakse sageli hingehinda. Tasub siiski silmas pidada, et kuna antiigiks peetakse mööblit, mis on vähemalt 100 aastat vana, võivad taolised esemed nõuda kerget kõpitsemist näiteks lihvimise või mööbliriide vahetamise näol.

3. Tähendusega nostalgiaesemed

Mäletad seda tugitooli, millest vanaema sulle väiksena lemmikmuinasjuttu ette luges? Või seda kirjutuslauda, mille taga vanaisa tähtsaid asju kirja pani? Just selliseid oma loo ning tähendusega esemeid on teise ringi kauplused täis. Asjad, mis panevad lapsepõlve või noorusaega nostalgiliselt meenutama, võivad ka sinu uues kodus olulist kohta omada.

4. Peaaegu et uued trendiesemed

Kes möödunud sajandite hiilgusega esemetest lugu ei pea, ei pea pead norgu laskma! Odav mööbel Uuskasutuskeskustes ei tähenda tingimata vana mööblit. Olgu põhjuseks kolimine või muud elumuutused, kasutatud mööbli hulka satub tihti ka väga uusi ning heas seisukorras esemeid, mis võiksid sama hästi vastu vaadata uhkes sisustussalongis.