Aga konkurentsi Kochi Pruulikoda ei karda, hoopis loodab konkursi kaudu õllemeistrite kvaliteeti ja seeläbi kogu kodumaist õllekultuuri tõsta.

Et õllepruule võimalikult objektiivselt hinnata, anti osalejaile võrdlemisi kitsas ja keeruline ülesanne – pruulida punane õlu kangusega 6–7%.

Kochi Pruulikoja peaõllemeistri Enn Kärblase sõnul ei oodatud üksnes red ale’i tüüpi õllesid, mida valmistatakse teatud kindlatest linnasesortidest, kvalifitseerusid kõik punast värvi õlled.

Asjatundjatest, ajakirjanikest ja õllepruulijatest koosnev žürii otsustas peaauhinna anda Robert Särglepa valmistatud kibuvitsa-tšilliõllele Ale Depressant. “Kasutasin kibuvitsa, milles sisalduvaid vitamiine kasutatakse antidepressantides, ja tšillit, mis söömisel vallandab ajus mehhanismid, mis on valuvaigistavad ning õnne- ja hea- olutunnet tekitavad,” avaldas Särglep oma võitjaõlle maitse ja retsepti saladuse.

Ehkki õlu erines konkurentide omadest kauni värvi ja tugeva puuviljase-vürtsika maitse poolest, võtab Koch tulevikus tootmisse siiski teise koha saavutanud Mihkel Sala ja Kaarel Siimu pruulitud õlu Salapuna.

Enn Kärblane selgitab, et võitjaõlle valmistamisel oli kasutatud punase värvi saavutamiseks toiduvärvi, mis pole küll keelatud, kuid õlle valmistamise seisukohalt mitte päris õige.

Kolmandale kohale tuli Tanel Tälli pruulitud Redneck.

Õllepruulijate konkursi võidutööd Salapuna võib Kochi kaubamärgi alt otsida aastavahetuse paiku. Ka konkurssidega plaanitakse tulevikus jätkata, kui kodupruulijatel selle vastu huvi peaks olema.