"Homme eemaldame plaadid seintest, elektrik tuleb ülehomme ja laupäeval hakkame lage värvima" - see on halvim plaan, mida võid teha. Töid ei tohiks sellisel viisil läbi viia, sest need lõppevad probleemide ja vaidlustega perekonnas järgmiste aastate jooksul, kus põhiteemaks on "miks asjad said tehtud just nii ja mitte teistmoodi".

Istu perega laua taha ja alusta planeerimist.

Kõigepealt otsusta, mida sa soovid - vanni või dušikabiini? Ühine vannituba WC-ga või eraldi? Palju kappe või minimalistlikku sisustust? On oluline, et kõigi pereliikmete arvamust kuulataks. Igas perekonnas on otsuste tegemine erinev, kuid kõigi soovide kuulamine on vajalik.

Kui kõik soovid on ära kuulatud ja paberile kirjutatud, hakka valima vajalikke tooteid: uus vann, WC-pott, mööbel, elektriline käterätikuivataja, peegel, ehk isegi uus pesumasin. Kirjuta kõik paberile ja võta endale paar tundi, et leida ja võrrelda hindu e-podides. Vali kõige meeldivamad tooted, sest lõppude lõpuks pead vannituba kasutama igapäevaselt.

Sellisel moel näed samm-sammult, kui suurt eelarvet vajad. Siinkohal soovitame lõpetada, sest mõte, et remont vajab vähemalt 5000-10000 eurot, võib tunduda peadpööritav. Kui jätkad planeerimist järgmisel päeval, on sul eelarvesummale teistsugune vaade.

Kas teha töid ise või palgata professionaal?

Mõned inimesed armastavad kõike ise teha. Teised vastupidi, palkavad spetsialiste ja usaldavad kogu töö neile. Kolmandad palkavad spetsialiste konkreetsete tööde jaoks, kuid teevad midagi ka ise. Teatud tööde ise tegemine ei ole kindlasti häbiasi. Siiski - mõned tööd nõuavad spetsiaalseid teadmisi, mistõttu on vaja professionaalide abi.

Näiteks peaksid elektrik, santehnik ja plaatija olema professionaalid. Võid ise teha kõik ülejäänud tööd. Kui otsustad plaadid ise seina panna, pea meeles, et võid vigade puhul süüdistada ainult iseennast ja kogemuste puudumist.

Kui sul ei ole erialaseid teadmisi, pole kindlasti soovitatav ise teha elektritöid. Isegi, kui need ei ole väga keerulised. Pea meeles, et see on vannituba ja halvasti ühendatud juhtmestik niiskes keskkonnas võib olla tõsiste probleemide allikaks. Kui midagi juhtub, pead seinad uuesti lahti murdma ja paigaldama elektrijuhtmed uuesti.

Sanitaartehnilised tööd on samuti olulised, sest läbilaskvad torud võivad tekitada suurt varalist kahju nii sulle endale kui ka naabritele.

Tööde järjekord

Tööde järjekord on vannitoa või mõne muu ruumi renoveerimisel väga oluline. Mida teha kõigepealt: torutööd või lae värvimine?

Soovitame teha töid just selles järjekorras:

  • esiteks - lammutustööd. Eemalda plaadid, vana värv ja mööbel. Jäta alles ainult dušš ja tualett, et saaksid end pärast kõva remondipäeva pesta;
  • teine oluline töö on elektrijuhtmete paigaldamine. Mõtle, kuhu ja millised valgustid sobivad, kus on pistikupesad ja kus lülitid.
  • lagi - reaalsete remonditööde algus. Elektrijuhtmete paigaldamise ajal võid lage värvida või paigaldada ripplae konstruktsiooni;
  • kui lagi on valmis, saad alustada seintega, kuid veendu, et torustik on korras. Kui torud on terasest ja vanad, vaheta need plastiktorude vastu. Võimalik, et pead seina mõnes kohas lõhkuma ja viima torud teise asukohta. Tee seda koos torumehega, kes suudab vältida seinte lõhkumist;
  • niisiis, seintega tööd tehakse pärast seda, kui on lõpetatud sanitaartehniliste töödega. Eemalda kraanikauss ja paigalda seinaplaadid. Tee seda ise või jäta töö palgatud plaatijale;
  • kui seinad on valmis, alusta põrandaga. Aseta põrandale veekindel kiht, seejärel elektrilise soojendusega põrandamatid ja põrandaplaadid. Kui kõik on kuivanud, võid torumehe uuesti kutsuda WC-poti, kraanikausi ja dušisegisti ühendamiseks.

Pea meeles, et vannitoa renoveerimisel pole soovitatav jätta alles vana kraanikaussi, WC-potti ja muid elemente, mis on kindlalt seinte ja põranda külge kinnitatud. Nende hilisem eemaldamine võib tekitada seintesse pragusid. Seetõttu peaksid remondi käigus vahetama ära kõik seadmed.

Teine soovitus on pildistada kogu torustik ja elektrijuhtmestik, kuni need ei ole veel seina sees. See võib olla tõeliselt kasulik, kui otsustad hiljem riputada seinale kapi ja selleks on vaja seina auk puurida.

Vannitoamööbel

Kui seina- ja põrandatööd lähenevad lõpule, alusta vannitoamööbli paigutuse planeerimist. Mõõda asukoht uuesti üle kindlasti siis, kui kõik plaadid on juba seinas. Vastasel juhul võib teie unistuste vannitoast puudu jääda vaid üks sentimeeter.

Osta vannitoamööblit spetsiaalsetest kauplustest või ehitustpoest, kus leiad endale nii odavamaid kui ka kallimaid võimalusi.

Kõik eelnev tõestab, et vannitoa remont võib kesta mitu kuud. Arvesta sellega, et tekivad ajutised ebamugavused, tolm ja müra. Kõik see on vajalik unistuste vannitoa saamiseks, mida naudid hiljem kaua.

Allikas: K-Rauta