Äsja ilmunud ajakirja erinumber "Suvi aias" on selleks puhuks parim kaaslane, olles pungil täis läbi suve tarvilikest nõuannetest.

Eeskuju ja inspiratsiooni selleks saate ammutada kahe pere – Peebo ja Kaubi väliköökide ja aiaehitiste lugudest. Tavalisest veelgi aiakesksemast erinumbrist leiate sisukaid lugusid veranda haljastuseks, iluaia ning peenramaa rajamiseks.

Asjalikku õpetust saavad need, kes soovivad tänavu ideaalset murukamarat. Sellest, kuidas muru õigesti hooldada, kirjutab ökoloog Riho Raudi, kes tugineb seejuures oma kogemusele.

Kui muru hästi kasvab, tuleb seda niita. Millist muruniidukit valida ning kuidas muruplatsile põnevamat välimust anda, nendelegi küsimustele leidis tänavune "Suvi aias" vastused.

Kuna haljendav ja tihe murukamar pole midagi ilma lillede õieiluta, kogusime mahukasse erinumbrisse seda rohkesti. Rooside erakordsuses veendusime, kui mullu suvel külastasime Eeriksaare taluaeda, kuhu perenaine Inga Laasnsalu on kogunud umbes 130 sorti roose. Paljud neist on romantiliste keerdude ja tihedate õierosettidega inglise roosid.

Imelistest hortensiatest, mida saab haljaspistikutest paljundada ning väetamise ja tagasilõikamisega tõelisteks aiailudusteks poputada, kirjutab Elle Ahse. Suvelilleseemnete valikus aitab paremini orienteeruda Heli Russak, kes tutvustab ajakirjas rikkaliku ja pika õitsemisajaga uusi suvelilli.

Nõuandeid õuna- ja köögiviljaaeda, nii algajatele kui edasijõudnutele, jagavad Kalju Kask ning ajakirja aiandustoimetaja Kaja Kurg. Nagu ikka, leiate "Suvi aias" kaante vahelt asjalikke näpunäiteid aiatöödeks ja Thunide kalendri ning ideid oma aia ehtimiseks.

"Suvi aias" juhatab teid kevadest külluslikult õitsva ja maitsva suveni!