Omanike soovil on majas kasutatud naturaalseid materjale ja lihtsat ruumilahendust. Rinkeviciuse suvekodu oli ka 2014. aastal toimunud Maakodu konkursi "Eesti kauneim maakodu" suvekodude kategooria üks finaliste.

Maikuu Maakodus pühendame mitu lugu kevadistele kaunitaridele – tulpidele. Käisime külas Järvamaal, kirgliku tulbikasvataja Eha Songi juures, kelle kollektsioonis on ligi paarsada tulbisorti. "Aiakeskuses tulbisibulaid ostes olen nagu laps kommipoes," ütleb aednik oma hobi kohta.

Taimekaitse doktor Eha Kruus kirjutab aga sellest, mis haigusi võivad põdeda tulbid, kuidas neid ära tunda ja kuidas neid tõrjuda.
Aiatoimetaja Kaja Kurg kirjutab sellest, miks konteinerpõllundus hea on ja kuidas taolisi kaste ehk kõrgpeenraid rajada. Kaja käis ka Soome suurimal aiamessil, mis talle seal silma jäi, saate lugeda juba ajakirjast.

Kasvuhoone omamine seostub automaatselt selle kastmise hirmuga, kastekannude tassimise ja murega. Tehnikarubriigis räägime, milliseid tehnilisi võimalusi on selleks välja mõeldud ja anname nõu, kuidas korraldada kasvuhoones kastmine nii, et see toimiks süsteemselt ja tõhusalt.

Aiatoimetaja Jaan Mettik jätkab lugude sarja värvidest lillepeenral. Kui Suvi aias erinumbris tegime sarjaga algust ja rääkisime sellest, millist värvi lilli võiks omavahel kokku sobitada ja millised on põhilised reeglid, et meie loodud lillekast, pott või ampel tõepoolest pilku püüaks. Mai numbris keskendume aga kollastele õitsejatele ja toome need ära suisa kuude kaupa. Millised kollased õied kaunistavad lillepeenart juunis, juulis või augustis? Kas teadsite, et kollane lillepeenar maja ees aitab seda edukamalt müüa?

Maakodu käis Tartus külas kahe sõbranna loodud vanakraamipoes Uus elu. "See töö ei ole küll naftapuurimine, mis rikkaks teeks, aga põnev on küll," ütleb üks poe omanikest Livia Kade.

Maakodust saate teada veel palju muudki. Kuidas sündis Niitvälja Tammemäe talus nahakoda ja miks on eriline koht seal lemmikloomadel, sh kuningboa Roskin? Kuidas šabloonide ja mustrirullide abil dekoreerida seinu? Kuidas hoida ja hoolitseda päevinäinud portselannõude eest?

Maakodu mainumbri olulisemad teemad:

*Moodne kodu rookatuse all
*Posti talu kirev tulbikevad
*Väärikas lauanõu vajab iluravi
*Kui värvitud sein tahab mustrit
*Ka tulbid põevad
*Köögiviljaaed kastides
*Kasvuhoonet saab kasta automaatselt
*Kullakarva värvilaike aeda
*Kevadiselt rohelised road

Head lugemist!

Maakodu mai 2015 esikaas