Vihmaveerennid vajavad aga regulaarset hooldust, sest ummistunult ei ole neist mingit kasu. Kõige olulisem ongi katuselt ja vihmaveerennidest regulaarselt eemaldada sinna kogunenud sodi. Peamiselt on nendeks puulehed ja okkad. Kui tihti seda teha, sõltub hoone asukohast ning ümbritsevast puude hulgast. Soovitatav on katus prahist puhastada vähemalt kord aastas, vajadusel tihedamini.

Samamoodi nagu vihmaveesüsteemidki, on piksekaitsed üsna märkamatud, kuid eluliselt vajalikud, sest võivad ära hoida maja süttimise välgulöögist.

Suures ohus on hooned, mis asuvad lagedal väljal suurte puude läheduses.

Eriti ohtlikud on lehtpuud nende suure veesisalduse tõttu. Koduste elektriseadmete rikkumiseks ei pea pikne tabama maja, piisab, kui välgunool lööb õhuliinidesse, ja tekkinud pingekõikumine kahjustab teie koduelektroonika täielikult. Elamuid kaitsevad äikese eest vastavad piksekaitsekaitsesüs-
teemid.

Äikest ei saa ära hoida, aga saab seda suunata mujale, et tekiks võimalikult vähe kahjustusi. AS Toode pakub SLO piksekaitse vahendeid, mis vastavad ettenähtud tehnilistele nõuetele.

Samas on kõik hooned, laod või tehased erinevad ja igale objektile piksekaitsesüsteeme valides tuleb neid eraldi uurida.

Piksekaitse valik ja paigaldamise hind oleneb hoone katusematerjalist, suurusest, turvalisuse klassist ning pinnasest.

Pinnasest sõltub suurel määralmaandustakistus, mis ei tohi ületada 10 Ω.