Klassikalisi soolatud kõrvitsaseemned leidub peaaegu igast poest, tasuks proovida ka uusi viise, äkki hakkab lausa meeldima!

Magusad kõrvitsaseemned

Röstige seemneid seni kuni need on kuivad ja ei kleepu enam. Laske seemnetel mõned minutit jahtuda. Seejärel raputa peale fariinsuhkrut, vahtrasiirupit või hoopis mett. Võite juurde lisada veel endale meelepäraseid maitseaineid. Seejärel pange seemned taas ahju 10-15 minutiks.

Magus-vürtsikad seemned

Kasutage eelnevalt mainitud komponente, kuid vahtrasiirupi asemel lisage sügavama ning vürtsika maitse saamiseks Cayenne’i punase pipra helbeid. Suurema maitseelamuse saamiseks võite lisada lisage ka näputäie karripulbrit või jahvatatud köömneid.

Soolased kõrvitsaseemned

Enne röstimist lisage seemnetele maitsetaimi, näiteks hakitud värsket rosmariini, kuivatatud vürtse nagu karripulber, suitsutatud paprika, tšillipulber või jahvatatud köömned. Lihtsalt jälgige seemneid tähelepanelikult, et olla kindel, et ürdid või vürtsid ei pruunistu liiga kiiresti.