2. Üleküpsenud banaanid
Banaanid kipuvad vahel puuviljavaagnale ununema ja tumedaks minema. Kui parasjagu ei ole banaaniisu, ei maksa neid raisku lasta. Nad tuleks koorida ja panna sügavkülma. Hiljem saab neid kasutada nii küpsetiste tegemiseks kui ka smuutide sisse.

3. Toored munad
Seda poleks küll oodanud, et tooreid mune külmutada saab. Võti on selles, et need tuleks eelnevalt kaussi lüüa ja näputäis soola ettevaatlikult sisse segada. Väldi kloppimist! Külmutage nii mitu muna korraga, kui tavaliselt samal korral kasutate. Seisavad kenasti kuni aasta!

4. Küüslauk
Küüslauk talub külmutamist uskumatult hästi. Seda võib külmutada igal kujul, nii üksikute osasibulatena kui ka hakituna. Kasuta taassuletavat kotti, millest saab vajaliku koguse kiiresti välja võtta.

5. Viinamarjad
Just külmutatud viinamarjad on maailma parim tervislik vahepala või magustoit. Eriti hea, kui peaks olema saada kodumaiseid viinamarju. Neid on turul või aias vaid lühikest aega. Pikenda seda rõõmu neid külmutades!

6. Küpsetatud riis
Keedetud riis või mõni riisiroog säilib imehea ja värske kui see õhukindlalt sügavkülmutada. Sulatada võib toitu hiljem mikrolaineahjus või vesivannil.

7. Sibulad
Suuresti etteplaneerivad kokad hoiavad sügavkülmas alati ühte taassuletavat kotti või karpi hakitud sibulatega. Neid pole vaja isegi sulatada, võta lihtsalt vajalik kogus ja viska pannile või potti – ei mingit pisaratevoolu hakkimisel!