Suvine kurgi-sinepikana

Neljale-viiele

  • 500 g kana rinna- või kintsufileed
  • praadimiseks võid
  • 2-3 dl vahukoort
  • 2 tl Dijoni sinepit
  • 2 küüslauguküünt
  • 100 g suitsutatud peekonit
  • 1 väiksem pikk kurk
  • peotäis hakitud värsket tilli või murulauku
  • soola ja musta pipart

Kui kasutad kintsufileesid või kanafileelõike, siis pane need niisama pannile. Terved kanafileed võid esmalt kas õhemaks taguda või horisontaalselt pooleks lõigata.

Sulata paksupõhjalisel ja kõrgeservalisel pannil või, lisa kanafileed ja prae mõlemalt poolt mõõdukal tulel kuldpruuniks (7-8 minutit).

Vala pannile rõõsk koor, lisa kooritud küüslauguküüned ja sinep. Sega, kata pann kaanega ning hauta mõõdukal tulel umbes 10 minutit. Lisa hakitud till ja kurgiviilud, maitsesta soola ja pipraga ning kuumuta veel minut aega.

Samal ajal haki suitsupeekon väikesteks tükkideks ning prae pannil krõbedaks ja kuldseks. Lase mõned minutit köögipaberil taheneda.

Serveerimiseks tõsta kanafileed taldrikule, nirista peale kastet ning tõsta peale praetud peekonitükikesi.

Kõrvale sobivad keedetud värsked kartulid.