• 500 g silgufileed
  • soola, pipart, maitserohelist
  • 1 tl mett
  • ½ l vett
  • veidi veini- või õunaäädikat
  • puljongikuubikuid
  • želatiini
  • kaunistuseks kurgi-, tomati- ja keedetud muna viile

Maitsestage kalafileed seestpoolt ja keerake rulli. Keetke need valmis, kallake keeduvesi ära ja valmistage sellest süldileem – kas siis tarretise või isevalmistatud tugeva kalapuljongiga. Kallake õhuke kiht leent süldinõu põhja, laske külmikus kallerduda. Sinna peale laotage kaunistuseks kurgi-, tomati- ja munaviilud ning veidi maitserohelist. Nüüd laduge nõusse silgurullid ja valage peale süldileem, mis peab kalad ära katma. Laske süldil külmkapis seista kuni kallerdumiseni. Enne serveerimist laske süldinõu korraks kuuma vette, et sült paremini välja tuleks.

Suitsuräimesalat õuntega

  • 12 keskmist suitsuräime
  • 2–3 õuna
  • 1 väiksem salatisibul
  • 1 kl hapukoort, veidi majoneesi
  • maitse järgi maitserohelist ja kaunistuseks paprikaviile, jõhvikaid vms

Puhastage suitsuräimed ja tükeldage need. Hakkige õunad ja sibul, segage ained koos hapukoore ja majoneesiga ning asetage veerand tunniks külmkappi. Enne laualeandmist kaunistage värviliste lisanditega.

Mädarõikamaitseline räimevorm

  • 1 kg räime
  • 50–100 g võid
  • 2–3 tl nisujahu
  • pakk kohvikoort ja veidi piima
  • 2–3 sl riivitud mädarõigast
  • soola, pipart

Puhastage kalad, eemaldage ka selgrood. Sulatage või, segage sinna sisse mädarõigas. Määrige fileedele sissepoole mädarõikavõid, maitsestage ja keerake rulli, nahk väljapoole. Laduge rullid paari kihina küpsetusnõusse. Segage jahu väheses koores, kuni klimbid on lahustunud. Seejärel lisage munad ja ülejäänud koor. Valage vedelik räimerullidele. Kui see neid ära ei kata, võib rulle tihendamiseks vajutada või lisada veidi piima. Küpsetage ahjus mõõdukas kuumuses kuni pool tundi. Serveerige keedetud kartulite ja marineeritud või hapukurkidega.

Paberis küpsetatud räim

  • suuri räimi
  • küpsetuspaberit ja ajalehti
  • soola
  • haput mahla
  • veidi võid

Puhastage kala, maitsestage hapuka mahla, soola ning võiga ja pakkige küpsetuspaberisse. Seejärel mässige mitmekihiliselt ajalehte, mis on enne märjaks kastetud. Asetage kalad hõõguvatele sütele küpsema. Kala peaks valmis olema, kui paber on pinnalt pruunistunud.