Kartuli-gnocch’id praetud seente ja trühvlikastmega

  • 1 kg kartuleid (parim on ‘Jõgeva kollane’)
  • 300 g nisujahu
  • 3 muna
  • soola
  • 250 g metsaseeni
  • võid
  • sidrunimahla
  • soola

Trühvlikaste

  • 150 g võid
  • 100 g seenepuljongit
  • 20 g trühvlipastat
  • soola
  • murulauku

Peske kartulid, pange 180kraadisesse ahju ning küpsetage, kuni nuga läheb kenasti läbi kartuli. Koorige kartulid kiiresti ja hoidke neid rätiku sees, et maha ei jahtuks. Pressige kartulid kaks korda läbi kartulipressi, et saada nendesse rohkem õhku sisse. Pange kartulimass lauale ja tehke keskele auk, kuhu lisage lahtilöödud munad, näpuotsatäis soola ning sõeluge sinna juurde pool jahu kogusest. Segage kokku ühtlaseks massiks. Lisage vajadusel jahu – tainas ei tohiks enam näppude külge hakata, aga ei tohi ka väga kõva olla.

Jagage tainas neljaks ja rullige pöidlajämedusteks pulkadeks. Lõigake noaga umbes 2 cm pikkused jupid ja pressige kahvliga veidi peale. Pange pott tulele ning laske keema. Lisage soola. Pange gnocch’id tasasele tulele keema (keetke osade kaupa), ja kui tõusevad pinnale, on valmis. Tõstke restile nõrguma ning laske veidi jahtuda. Enne serveerimist praadige gnocch’id kuldpruuniks.

Pärast praadimist puistake gnocch’idele tükeldatud murulaku ning serveerige koos praetud seente ja trühvlikastmega. Selleks võtke metsaseened ja praadige võiga kergelt läbi, maitsestage soola ja vähese sidrunimahlaga. Asetage paberile, et eemaldada ülearune rasv. Kastme valmistamiseks pange või potti ning pruunistage see. Sõeluge läbi tiheda sõela. Pange potti seenepuljong ja laske keema. Lisage niristades juurde pruun või, samal ajal saumikseriga segades. Maitsestage trühvlipasta ja soolaga.